Inte på banan

Jag visste att den här dagen inte riktigt skulle bli den dagen jag hade velat ha det till. En studiedag är ju en dag utan elever och därmed tid att lösa sådant som inte finns tid till när man har eleverna där. Jag har massor med sådana saker jag vill ta tag i. Idag var inte den dagen då jag kunde göra det. Givetvis har alla lärare det så och likaså rektorerna. Så när det nalkas studiedag så fylls minst halva dagen upp fort. Sen finns där några timmar till eget arbete.

Idag skulle det bland annat fortsättas prata om något som påbörjades för många år sen. Att tänka bort programstrukturen. Inte nödvändigtvis att tänka bort programmen helt och hållet men mer se till att man kan utnyttja lokalerna på ett bra sätt. Det är ju ombyggnation på gång på skolan. När man sätter spaden i marken och river halva skolan är väl mer tveksamt. Det har varit på gång i många år. Så då kommer det blir omflyttningar i lokalerna och det är positivt om man kan föra samman de program som går in i varandra. Det blev en intressant diskussion.

Samtidigt satt jag och var stressad. För jag har dagar när stressen tar över. Är jag då också lite småhungrig så blir jag lättirriterad och allmänt tvär. Jag vet om att jag blir sådan och jag försöker göra mitt yttersta för att inte låta det gå ut över dem som inte har med det att göra. Jag försöker rikta mitt fokus på vad det är som gör mig så stressad. För det stora problemet när jag blir sådan är att jag inte får något alls gjort. Jag är fullt upptagen med att vara stressad. Så då kan jag inte göra något annat. Börjar jag på en sak så kommer jag på ett par andra jag borde ta tag i och så vidare.

Men nu har jag i alla fall gjort en del av det jag hade planlagt för kvällen. Där är mer att göra på uppgiften till projektarbetet men just nu känner jag mig ganska lugn över det. Jag borde sätta mig med lite lektionsförberedelser men samtidigt känner jag hur axlarna sitter under öronen. Jag är spänd. Så i stället för att lägga mer av kvällen på studier och jobb så ska jag ta ett bad. En lugn skiva i bakgrunden och någon bok att läsa. Det får bli kvällen för mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.