Inte planenligt

Jag kom i sång sent igår. När jag hoppade i säng hade jag huvudvärk och var stressad över att jag inte kommit i säng förrän halv tolv. När jag vaknade hade jag huvudvärk och var inte vidare utsövd. Så där föddes min plan. Planen var att avsluta dagen tidigt och komma hem och sova en stund för att sen plugga. Det blev inte riktigt så.

Ni vet hur det är, tar man emot ett jobb får man se till att det blir färdigt. jag hade lovat att fixa ett par flänsar som svetsläraren hade bett om. Det var inget större problem egentligen. Det stora problemet var väl att ettorna hade teoridag och tvåorna var på praktik. Treorna var för visso i verkstan men då det är julmarknad i helgen och de ska stå och sälja saker där som de måste tillverka så är de fullt upptagna med att göra det. Med andra ord fick jag ställa mig vid svarven själv. Vilket inte är något problem, jag gillar det och jag hade inga lektioner. Allt som stod på mitt schema idag var att möta upp två killar som går i nian som skulle skugga på industritekniska programmet några timmar.

Jag var nästan klar med första biten när jag såg att den började vandra i backarna. Det är inte bra. Backarna ska hålla fast biten och när den börjar röra sig, och i det här fallet rörde den sig utåt, är det dags att stänga av. Men det tar en stund för en maskin att sakta ner från 1600 varv per minut. Biten lossnade, men som tur var hade jag slagit av motorn innan biten kilade sig mot backarna. En annan turlig sak var att det var en bit i aluminium som är mjukt så biten deformerades en del vilket tog upp en stor del av smällen. Jag kan säga att jag vaknade till.

Efter frukost så gick jag för att hämta skuggarna. Ingen av de två som skulle komma dök upp. Nu ska det sägas att ingen av dem heller hade svarat på kallelsen till skuggningen men någon brukar ändå dyka upp. Jag som för tillfället håller på att läsa om den dolda läroplanen till mina universitetsstudier drog mina egna slutsatser om vad det var för typer. Dolda läroplanen handlar bland annat om det som skolan lär ut utan att man säger det. Kom i tid, var tyst, vänta och hur man behandlar varandra är saker som ingår i den. Så när jag hade väntat en kvart över utsatt tid så ansåg jag att deras chans var ute och jag kunde återgå till mina flänsar.

Hem kom jag men inte förrän i vanlig tid. Jag tog en halvtimme på soffan för att försöka få fram lite nya krafter men studierna ikväll har gått trögt. Förvisso ligger jag ganska bra till nu ska jag bara få till så att texterna flyter på. Men de ska inte vara inne förrän på söndag så det är lugnt. Jag vet att jag sagt sånt förr.

I morgon är det studiedag. Det är ju tyvärr inte så trevligt som det låter. För min del innebär det möten, diskussioner och sen även lite jobb. Men det är elevfritt arbete, vilket innebär att man kan komma i fas med en del saker. Förvisso ska våra treor vara där och arbeta på sina grejer som deras UF företag ska sälja i helgen så lite stöttning där får jag nog ställa upp med. Men det kan ju vara ett trevligt avbrott i pappersarbetet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.