Inte planerat

Jag kom ut på en bra promenad idag. Jag hade bestämt mig för att köpa skivor idag och eftersom det jättebra stället inte hade öppet så tänkte jag att då tar jag det näst bästa. Problemet är bara att det ligger på andra sidan stan och jag hade bestämt mig för att gå. Inget jätteproblem i sig jag får motion och jag kunde lyssna på poddar under tiden. När jag kom fram blev jag något nedslagen, kartongerna (ja här har de skivorna i kartonger) var halvfulla. Antingen hade någon varit och köpt upp halva lagret eller mer troligt så hade man rensat ut alla klassiska skivor. Men det fanns en del intressanta skivor och idag plockade jag till mig fem som såg spännande ut. Får väl se om jag kan hitta en fredagsskiva och en LoppisVinyl bland dem.

Parker, Vacumatic

Efter en lunch på stan så bar det av för att hämta ut en penna som jag ropat hem på Tradera. En Parker Vacumatic. En sån där penna som jag tittat på många gånger på nätet men inte trodde att jag skulle få i min hand. Men jag satsade och jag fick den för en hyfsad peng. Inte billigt men inte heller dyrt. I alla fall har den inte blivit dyr än. Det är en penna som fylls via en pump som drar upp bläcket med vacuum. Så namnet är ganska logiskt. Tyvärr är inte gummisäcken i den hel så jag kan inte dra upp något bläck. Det hade varit lite för bra om den hade funkat ordentligt. Detta var något jag var beredd på så jag är inte speciellt ledsen, istället har jag börjat kolla upp hur man ska plocka isär den och har lite planer på att under våren se om jag inte kan få liv i den. Om inte annat kan jag doppa den i bläckflaskan och det känns bra att skriva med den. Men målet är att renovera upp den. Jag har inte bråttom, jag är bara lite otålig.

Annars har det mynnat ut så att den penna som jag trivs bäst med just nu är den som fanns hemma hos mina föräldrar. Den har ett rikt flöde av bläck och den glider bra över pappret. En noname penna ger mig alltså en bättre skrivupplevelse än en penna för dryga femhundringen. Och då har den en vanlig stålspets. Det är intressant hur det kan bli. Men jag tror nog att om jag får igång min Vacumatic så kommer den nog tävla om förstaplatsen.

Middag för en

Det skulle ju bli en nystart i år. Till och med denna veckan, eftersom det numer är vecka ett. Men under vårt skypemöte med studiegruppen så fick jag veta att systemet hade öppet till 19.00 idag. Och jagde gått och varit sugen på vin under dagen men tänkt att nej det ska jag inte ha. När jag hörde att det var öppet så drog suget igång igen. Så det fick bli en tur med bilen. När jag stannade på parkeringen så kom jag på att det kan ju vara gott med pizza till. Och vet ni vad? Det var det. Så detta haveri till middag, i alla fall ur nyttighetsperspektiv, tackar jag min studiekamrat för. Jag ska dock inte påstå att jag är jätteledsen.

En kommentar till “Inte planerat”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.