Inte som planerat

Jag höll på att försova mig i morse. Det där är en sanning med modifikation förvisso då min klocka ringer så pass tidigt att jag kan somna om och hinna vakna innan jag verkligen har sovit för länge och missar dagens första lektion. Men jag sov betydligt längre än planerat. Normalt försöker jag tända lampan runt 05.20 för att sen gå ur sängen någonstans 05.30 eller strax där efter. Första gången klockan ringar är för övrigt 04.50. Jag gillar att trycka på snooze.

Idag slog jag upp ögonen 05.45. Jag hade haft dem öppna lite grann eftersom jag måste hitta den där knappen. Då den inte är en fysisk knapp utan ett område på skärmen till min telefon så måste jag titta lite. Men bara lite. Med andra ord var jag trött i morse. Där och då bestämde jag mig för att ta bilen till jobbet. Det var ett mycket bra beslut visade det sig i slutändan.

För under dagen kom det in två elever från fordonsprogrammet. Och när det är besök därifrån så är det oftast i ett ärende de kommer. Då blir de av mina kollegor skickade till mig. För då är det så att de har en topp till en volvomotor med sig. Jag hatar volvoraggare. Ofta har jag kunnat hitta någon liten ledig stund för att hjälpa dem under min arbetstid. För det är ju så, när de kommer så vill de ju helst sätta ihop den där bilen igår. Men idag fanns inte tiden. Inte för att jag hade lovat att den skulle bli färdig idag men jag ville få undan den. Det är måttligt roande att stå och kolla på en maskin som sakta går över en topp. Det går ganska långsamt. Det var jag tacksam för idag.

För det är så att det sällan är så enkelt att spänna ner de där mojängerna mot fräsbordet. De måste sitta fast. Ganska ordentligt. Det fick jag erfara idag. Många gånger när man står där så är man lite orolig och undrar vad händer om jag inte spänt ordentligt? Då börjar det röra på sig. Först nästan omärkligt så man inte riktigt ser det men sen ser man hur hela toppen glider iväg. Då gäller det att vara snabb för då är det inte långt kvar till man har förstört grejerna. Har man tur är det bara toppen som går åt skogen men när saker och ting snurrar med ett par hundra varv i minuten gäller det att hålla sig undan. Vad som helst kan komma flygande.

Men jag var snabb och fick av varvtalet och det blev ett par rejäla rispor i ytan men de försvann när jag väl kom igång igen. Jag klev ut genom grinden på jobbet vid 17.30. Då var jag väldigt glad att jag hade kört bil till jobbet. I morgon ska jag gå. Men då har jag ingen topp att plana. För den blev färdig och ligger på bänken och väntar på sin lilla volvoraggare ska komma och hämta den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.