Intimate Strangers

Intimate strangers – Charm

Det här såg lite spännande ut. Två herrar i hatt, varav en bär en rock som har samma effekt som man ibland kunde se på personer i tv som valt fel kläder. Men det visar sig att den här rocken nog är mönstrad så. Bara det var nog för mig att plocka med den här skivan. Det såg ut som ett band det finns en del historia bakom. Åter igen hade jag fel. Jag vet inte vad det är som har hänt men jag har lyckats välja skivor som det är väldigt svårt att hitta något om på det senaste. Men det är ju kul på sitt sätt då det betyder att när jag väl hittar något så är det inte på wikipedia eller spotify och jag kanske då kan bidra med lite kunskap om billig vinyl till er. Att Intimate strangers är ett populärt bandnamn gjorde inte saken bättre.

Men när jag hade letat mig tillräckligt långt bak på google så fanns där lite att läsa om bandet och just den här skivan. Men för att ta upp det viktigaste först så låt oss prata om hur det låter. Det är ett band stammande från Skottland och albumet som släpptes -86 låter väldigt mycket Peter Gabriel och David Bowie. Fast inte riktigt lika bra. Det är ett plastigt 80-tals sound som kommer mot en men de får det inte riktigt att låta som Bowie när han gör China girl. Inte för att de försöker heller, i alla fall tror jag inte det. När man tittar på omslaget kan man inte riktigt föreställa sig den ljudbilden som man möts av. Den ena av medlemmarna har boots med tåhätta i metall! Det ska inte låta så popigt och den där saxofonen som kommer in med ett solo i Raise the dragon på sida två är hemsk. Hemsk.

Det roliga är att Raise the dragon är också namnet på bandet som föregick Intimate strangers. Det intressanta är att Raise the dragon bestod av två medlemmar. Richard Spellman och Sean Lyons. Intimate strangers består av… Richard Spellman och Sean Lyons. Det är en duo som under sitt tidigare namn fått ganska bra recensioner av en sida på nätet. Men och det här måste jag citera rakt av för det är en bra formulering. “Det verkar som att de fått frusna kalkoner i skallen, svimmat och vaknat utan minne men med sina notblad och arbetat vidare därifrån.” min översättning. Allt verkar vara ändrat, vilket gör att jag gärna skulle vilja höra Raise the dragons EP. Men den verkar vara förlorad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.