Jack Grunsky

Jack Grunsky – The patience of a sailor

Det är en väldigt glad man som möter en på omslaget till skivan. Dessutom med en rejäl mustasch. Jag blir lite glad när jag ser på den här mannen. Det är åter igen en man som inte är helt självklar att hitta mycket om men det finns en del.

Jack föddes i Österrike men växte upp i Kanada och flyttade sen tillbaka till Österrike efter High school var avklarat. Under mitten av 60-talet startade han gruppen Jack’s angles, med vilka han släppte fyra skivor och sen turnerade genom Österrike, Tyskland, Holland och Schweiz. Bandet upplöstes men Jack fortsatte att spela in skivor och turnera under eget namn. Det fortgick fram till mitten på 70-talet då han flyttade tillbaka till Kanada.

Det är då, 1978, närmare bestämt som han släppte detta album och turnerandet tog honom tillbaka till Europa igen. Så det kan väl sägas att det har funnits en efterfrågan på den här mannen och hans musik. Så hur låter då det album som tog honom över två kontinenter?

Det är en ganska trevande röst, lite nasal och kanske lite lik Cat Stevens. Det är dock inte något som slagit den den bemärkelsen att det har nått fram till mina öron vad jag vet. Det låter inte helt olikt Paul Bogush JR som var med i den här bloggen för någon månad sen. Så om ni lyssnat på honom så vet ni ungefär hur det låter. Även om Jack är lite lugnare i musiken, det är mer akustiskt och mer åt jazzhållet än mot rocken. Det är väl inget som lämnar något bestående intryck. I alla fall inte så som jag hade hoppats.

Så vad gör han idag då? Han har nyligen passerat 70års strecket men han inte slagit av på tempot. Istället har han börjat rikta in sig på att spela in skivor för barn och instrumentala NuJazz skivor, en typ av jazz som även kallas Jazztronica och är enefterföljare till acid jazzen. Och han fortsätter att uppträda både publikt och på skolor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.