Jag hade en plan

I vanlig ordning hade jag en plan. Planen var att göra lite skolarbete idag och lite i morgon. Allt för att inte behöva stressa och bara slänga ihop något hastigt. Jag vill lämna i från mig förberedda arbeten. Ett av mina problem var att jag vaknade klockan sex. Det var inte lönt att försöka somna om. Det var bara att gå upp. Bra tänkte jag, då kan jag göra lite skolarbete innan melodikrysset och så kan jag fortsätta efter.

Det blev inte riktigt så. Jag läste lite innan jag istället tog fram dammsugaren och såg till att golvet går att gå på utan att saker fastnar under fötterna. Sen var det bara att vänta in krysset. Sen är ju klockan elva och då börjar tanken på lunch ta form. Jag visste ju att uteserveringarna var igång och på Bulls Pub kan man få en rejäl räksmörgås. Den bästa jag ätit. Så det fick bli det till lunch. En sådan smörgås kan ju inte ätas torrt utan öl, minst, krävs för att skölja ner läckerheterna.

Räksmörgås

När jag så kom hem igen så var jag ju en smula trött. Jag gick ju trots allt ur sängen klockan sex. Så det fick bli en stund på sängen. Satte larm på 45 minuter. Det slog jag av när det ringde för jag sov så gott. Så det blev närmare tre timmar på sängen. Det var inte planerat. Men antagligen var det välbehövligt även om jag inte kan säga att jag kände mig så mycket piggare när jag vaknade.

När jag insåg vad klockan var så var det bara att tvinga sig ur sängen. Jag funderade på att skjuta på studierna till morgondagen men jag insåg att det skulle vara dumt. En stunds vandrande i lägenheten fick mig på bättre tankar och med ett glas svalt vitt vin så satte jag igång med skrivandet.

Nu däremot, ska jag ge upp studierna för idag. Att skriva akademiska texter med lite alkohol i kroppen kan göra det lite lättare att komma igång och få igång ett flöde, men någonstans måste man ändå dra en gräns. Jag vill inte vakna i morgon och inse att allt jag skrivit får kastas. Därför lämnar jag lite över att finputsa i morgon. Det blir nog bra och vinet kommer göra mig gott känner jag. Den där stunden på sängen var säkert välbehövlig för min hälsa den också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.