Jag klarade mig

I förmiddags gick SMHI ut med en varning om höga temperaturer i bland annat Halland. Det kände vi av vill jag lova. Speciellt de som gick ute i förråden och plockade bland skroten och la ut i containern för att skickas till återvinning. Jag höll mig där inne för att övervaka maskinstädningen.

2016-05-31 16.23.28

Så på eftermiddagen kom det. Det, av mig, efterlängtade åskvädret. Det som har gjort så att temperaturen nu är sval och trevlig igen istället för den klibbiga värme som fanns här igår. Enda problemet? Av alla dagar att ta cykeln till jobbet valde jag idag. Men jag klarade mig tack och lov med några få stänk från ovan.

Den behagligare temperaturen har gjort att jag fått till en del skolarbete idag. I alla fall säger jag att det är vädret som är anledningen för då kan jag skjuta fram arbete sen när det blir varmt igen. Kanske var det bara så att jag gav mig fan på att det skulle göras.

Ibland är det mer intressant litteratur vi får att läsa till utbildningen. Maria Hammaréns Skriva – en metod för reflektion är en intressant lite bok. Lagom tjock och den tar ju upp skrivandet som ligger mig varmt om hjärtat. Skriva för att reflektera är väl inget jag känner att jag har problem med, jag skriver både här och jag skriver i en mer regelrätt dagbok. Det är skönt att få det ur sig och ibland inser man saker som man inte hade tänkt på tidigare när man sitter där och skriver. Och med sina 55 sidor så var det en bok som man tog sig genom ganska snabbt. Andra böcker är ju lite tuffare och det har börjat bli två högar nu. En hög med böcker som jag aldrig kommer öppna igen, förhoppningsvis, och en hög med böcker som jag hoppas att jag längre fram kommer få tid att läsa genom lite noggrannare. För det är ju så när man studerar, man läser sällan genom en bok från pärm till pärm, det handlar mer om att lista ut vad boken handlar om eller beskriver och få ner det på papper med ett antal citat. På så sätt så kan man i vissa fall knappast kalla det att läsa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.