Jag vann

Jag vann givetvis spelet mot katterna. Det blev ingen riktig kamp egentligen. I alla fall inte med Strindberg. Jag trodde han hade genomskådat min plan men så satt han och väntade på mig bredvid buren. Så det var en smal sak att lyfta i honom. 

Elvis var lite svårare. Han trivs tydligen hos mina föräldrar. Mer frihet att röra sig och föer som kan klappa honom. Men min far fångade in honom när han försökte springa och gömma sig. 

 Esterbrook, J, 2668 
Så blev det en tur hem till Halmstad. Till allt det där som måste göras och en del nöjen. På hallmattan låg räkningar och julkort. Och en penna. En vacker penna som jag hoppades skulle funka. Och det gjorde den. En blågrå Esterbrook J. Tillverkad 1948 eller något senare. Men när jag stack ner den i bläckflaskan och fällde ner den lilla hävarmen så sög den upp bläck i den lilla blåsan där inne. Sen var det bara att skriva. 

Och den skrev. Som en dröm, som om den inte gjort något annat. Det har den ju antagligen inte heller med tanke på att det är just en penna. Det bästa är att priset jag fick den för är ungefär hälften av de brukar gå på. I dagarna ska jag gå till bokhandeln och köpa en flaska Pelikan Köningsbalu bläck. Jag köpte bläckpatroner till pennan min hade hemma i den färgen och den är verkligen vacker. Intensivt blå. 

En kommentar till “Jag vann”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.