Jamen självklart!

Kan vi inte bara säga att den här dagen inte räknas? Jag pluggade inte i går kväll för jag var för trött. Planen var ju att plugga på förmiddagen idag istället så jag kunde känna att jag i alla fall var lite påläst när vi skulle ha skypemöte idag. I alla fall kunde jag ju läsa genom uppgiften så jag hade ett grepp om vad det är tänkt att vi ska göra.

Men så gick jag upp och såg att det fanns en uppdatering till min iPhone att göra så jag satte igång den och gick runt här och skrotade lite i min morgonrock. På väg ut i köket så tänkte jag lägga telefonen i bröstfickan på morgonrocken. Det gjorde jag inte utan istället så släppte jag den utanför fickan så den gick i golvet från i runda slänga 1,5 meters höjd. Nu är det ingen ovanlighet att jag tappar min telefon. Den har studsat över klinkersgolv och till och med varit i en, tack och lov nyspolad, toalett och vänt. Utan mer än någon liten skråma.

Sönder, iPhone

Men idag föll hela skärmen ur. Det var bara i själva kabeln som den hängde kvar vid telefonen. Den funkade och jag såg att uppdateringen fortlöpte. Med tanke på vad man hört om dagens telefoner och framför allt iPhone så är detta en pansarvagn till telefon. Men när jag försökte peta tillbaka displayen så ville den inte vara med om det. När jag höll på där som bäst så bestämde sig skärmen för att den inte ville vara med och samarbeta längre. Det blev med andra ord svart.

Grejen är att jag har tänkt byta telefon. Byta upp mig till en 6s plus. Men jag kan inte förlänga mitt abonnemang förrän på onsdag. Så jag kollade lite på vad det skulle kosta att fixa skärmen. En dryg tusenlapp, för att laga en telefon jag har planer på att använda en vecka till. Det kändes allt annat än lockande. Så jag letade fram min gamla iPhone 4. Det tog ett tag att få liv i den och nästa steg var att få i simkortet. Det behövdes en adapter. Så det fick bli en tur till staden. När jag väl var där inne så vandrade jag in i tre butiken för att kolla så att de hade telefonerna hemma under nästa vecka. Det visade sig vara lite värre med det. De försökte till och med övertala mig om ett billigare alternativ. Det är nog första gången jag varit med om det.

Men nu är det beställt en iPhone 6s Plus i alla fall. Som det är nu klarar jag mig med min fyra. Men det handlar mer om överlevnad än något annat. Inget som jag känner att jag kommer att gilla i det längre perspektivet. Om allt går som det ska så kan jag hämta en ny telefon på torsdag. Men med tanke på hur allt har gått hittills så lär det dröja till efter jul.

Jag fick lite pluggat, jag läste genom de två första sidorna i uppgiftsbeskrivningen och tittade lite snabbt i referenslitteraturen så jag hade lite koll. Men det är ju nu den stora utmaningen börjar. Det är nu jag ska skaffa mig koll. Samtidigt som jag under veckan som kommer sitter genom föreläsningar och åker en vända till Sandviken. Det är inte utan att jag känner mig lite lätt stressad just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.