Jo men självklart

Det här är inget försvarstal. Jag kryper inte till korset. Det är helt enkelt mitt sätt att se på hur korten blivit lagda. Ett konstaterande av mer allmän art helt enkelt.

Det började ju redan igår. Planen var innebandy och sen hem och ta det lugnt, kanske dricka en öl, sova och sen när jag vaknade i dag vara redo att plugga. Det var dags att i alla fall få fram stommen till det som ska bli nästa inlämningsuppgift.

Halmstad Slott

När jag stod och väntade på de andra kollegorna som skulle spela innebandy så damp det ner ett meddelande. Det var min gode vän Intendenten som hade en fråga om jag kunde vara med under visningen av slottet och agera stötfångare till barnen som inte kunde lämnas bort under tiden. Det skulle ske klockan tolv och då fanns inga planer för mig att dricka öl på lokal, så givetvis sa jag ja till detta då jag såg det som ett tillfälle att inte bara se slottet utan även träffa min vän och låna ut en hjälpande hand.

Innebandyn avlöpte väl. Under sedvanliga, i alla fall från min sida, höga och låga insatser. Jag lyckades med ett konstmål då jag med enhandsfattning mycket snyggt, och inte så lite turligt, rundade motståndaren och lyfte upp bollen i krysset. Senare släppte jag iväg ett skott som i stället för att träffa mål träffade basketkorgen. Lite nya blåmärken senare så satt vi och pustade ut. Då kom frågan. Är det någon som ska dricka öl? Denna generella fråga var det nog de flesta som sa ja till. Men när det efter det blev mer precist om någon ville gå ut och ta en öl på stan så sållades det ut ett antal personer. Däribland jag. Så det var bara att åka hem, ställa bilen, packa ur väskan och sen cykla till stan igen.

Det började på Bulls och vi började återställa vätskebalansen. Sen blev det dags för lite mat och när servitrisen kom in med en charkuteriplanka till ett annat bord var saken i hamn. Sådan fick det bli, den klassiska räkmackan fick stå tillbaka. Under trevliga former så lärde vi fem som var ett något spretigt gäng känna varandra och efter ett antal öl, en dry martini som kom i plastglas och visade sig vara en vodka martini, och så vidare så hade vi en trevlig stämning.

Sådan stämning vill man ju inte bryta. Så när någon valde att åka hem till familjen och andra anslöt så bestämdes att det kanske var dags att vandra vidare. Det pratades om shots och jag insåg att det fanns inget sätt att det här avslutades utan att någon satt en tequila min hand. Så blev det också. Efter en stund på Ölfiket så kom det in en runda tequila med tillhörande salt och citron. Givetvis försvann det med. Morgondagen var en suddig föreställning och jag trodde inte klockan var så mycket när jag och en kollega som skulle cykla hemåt åt samma håll bestämde oss för att tacka för oss. Då visade det sig att Bulls stängde sin uteservering så klockan var nog två i alla fall. Vi tog oss hem, i den varma natten så cyklade vi kanske inte så rakt men vi tog oss dit vi skulle.

När jag sen ramlade i säng vet jag inte, jag vet bara att jag hade en tanke på att det skulle nog inte bli så mycket av med att gå upp klockan sju i alla fall. Klockan ringer då på helgen för att jag ska få en chans att fånga dagen och få tid att plugga.

När klockan ringde så var jag inte pigg. Jag tvingade mig ur sängen och fick ner två treo i ett glas. Drack lite vatten och gick på toa. Det kändes helt okej men jag visste ju att jag behövde sova mer. Jag ställde ett nytt larm och klockan tio var det dags att gå upp. Dels skulle melodikrysset lösas och sen skulle man ju bli så pass presentabel att jag kunde föra mig på slottet.

När jag kom fram möttes jag inte bara av Intendenten med yngsta sonen, även min goda vän och hans hustru var med. Sonen var uppspelt, det skulle ju kunna finnas riddare och kanske spöken där inne. Så på femåringars vis så ville han klättra och höras lite över allt. Visningen gick bra, med mutor om att det var helt okej att klättra i fönsterkarmar och krypa på de antagligen vansinnigt dyra mattorna fick min vän sin son att inte röja runt fullständigt bland antikviteterna och Intendenten kunde sköta vandringen. Jag fanns där som ett moraliskt stöd och en möjlig omhändertagare om något skulle bli helt fel.

Det är ett vackert slott, om än inte så svulstigt från utsidan. Trädgården fick mig att drömma lite om en egen liten trädgård, den var lagom avskiljd, grön skuggig och trots att den ligger centralt så hördes inte staden på något tydligt sätt. Det var lugnt helt enkelt. Det hela avslutades med en tur till pizzeria, vilket passade mig väldigt väl, innan vi skiljdes åt.

Jag handlade på vägen hem. I bästa bakisanda blev det inte så sunda val. Men det var val jag ville göra idag. Sen väntade sängen när jag kom hem igen. Tre timmar försvann nästan när jag slumrade till. Det var skönt, men jag insåg att idag blir det inget pluggat. Nu vet ni varför. En öl kom emellan. Efter den kom fler öl, en del sprit och en slottsvandring. Det är ingen ursäkt, bara en förklaring av läget. I morgon blir det studier, till viss del, jag måste tvätta och städa också. Men jag ska sätta de första meningarna på plats i alla fall. Det blir i morgon. Nu väntar en öl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.