Jodi Bongiovi

Jodi Bongiovi – Jodi Bongiovi

Det här var en skiva som jag tog i lite med viss aktning. De som är bevandrade i 80-tals rocken vet att det där efternamnet även satt på en viss herre som hette Jon i förnamn. Men han ändrade det till Jon Bon Jovi istället. Så jag misstänkte att jag hade fått tag på något lite ovanligt här. Och det börjar ju som sagt bi ett mönster att jag inte hittar så mycket om de här artisterna numer.

Jag drog på den och insåg att det här låter väl sådär. Skivan börjar med en cover på Somebody to love och det är väl inte den bästa versionen av den jag har hört. Den är inte i närheten av Jim Carreys version ur The cable guy tyvärr. I övrigt låter det ganska mycket som 80-talet gjorde för den typ hårfager rock som låg på listorna då. Men det är inte mycket som sticker ut. Skivan är släppt 1989. Det är året efter som kusinen Jon och hans kompisar släppte albumet New Jersey som är ett av de bättre de har släppt.

Och man kan säga att det går runt i det här albumet. Det är producerat av Tony Bongiovi som är en tämligen stor producent med arbeten med inte bara Bon Jovi utan även Ramones, Ozzy Osbourne, Gloria Gaynor och Jimi Hendrix bakom sig. Han var även den som byggde upp den legendariska Power station studion där många världsartister spelat in.

Men hur är det då med Jodi Bongiovi? Vad hände? En av anledningarna till att man inte hittar så mycket om henne är att hon numera heter Jody Joseph och hon är fortfarande aktiv. Nu är hon Vocal instructor och artist utvecklare och även om hon fortfarande uppträder så är det i egenskap av mentor och lärare som hon arbetar. Varje år får hennes adepter inte bara uppträda med sin lärare utan det hålls även en konsert varje år på anrika The Stone Pony där de får visa sina färdigheter. Och tar mig sig fram där så kan det ju som bekant gå ganska bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.