Jullov

Så ar det äntligen jullov. Efter en halv dag på jobbet där jag fick en hel del gjort så var det dags att stänga datorn och ta på sig rocken och gå hem för sista gången i år. Det firades med en lunch på stan och sen tog jag bussen hem. Och här har jag spenderat eftermiddagen med att lata mig på soffan. Ja jag vet att jag borde plugga men jag får ta det i helgen. Det och städningen. Sen har jag ju ett par veckor jag kan lägga på studierna. Kanske inte det jag vill göra men det är det jag måste göra.

Det ska bli skönt att komma ner i varv och jag ska försöka koppla bort jobbet så mycket som möjligt även om mina studier till stor del handlar om jobbet. Det är ju så att det är svårt att koppla bort det när jag är ledig. På så sätt var det lättare att stå vid en maskin och producera. Det var bara järnbitar som jag inte behövde tänka så mycket på. Nu är det mentorsskap, lektioner  och inte minst allt det som kommer till runt om, speciellt nu i tider när det ska sparas och ingen vet hur framtiden ser ut. Och så kanske skolan ska byggas om. Eller renoveras. Eller flyttas. Buden är många. Det gäller att hålla i sig.

Men inte ikväll. För nu ska jag steka till en rejäl middag och öppna en öl. Sen blir det antagligen en fortsättning på soffliggandet. Jag blev inte riktigt färdig känns det som.

En kommentar till “Jullov”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.