Karaktär

Igår tog karaktären över och jag gav mig ut och sprang trots att jag var något så ofantligt trött att jag kände det som om jag kunde somna där jag satt i fåtöljen. Idag var det en annan vändning som visade på min karaktär. Jag gick ner till Hemmakväll för att köpa Pepsi MAX och på vägen dit i värmen tänkte jag att det är ju trots allt fredag så jag kan ju passa på att köpa mig en glass. När jag kom in och hade tagit läsken så insåg jag att glassen var precis vid dörren, så jag fick gå genom hela affären för att komma dit. Väl där så insåg jag att jag var nog inte så sugen på glass trots allt så jag struntade i det. Den öppnade förpackningen med havrekakor med choklad som har stått på bordet på kontoret hela veckan har jag undvikit som pesten.

Öl, Fredagsöl,

Men en stackars lärare kan ju inte leva på Pepsi MAX allena. En fredagsöl får man ju unna sig trots, eller kanske på grund av, att man visat karaktär mot sockret. Den smakar bra den där ölen kan jag tillägga. Den var tämligen välbehövlig efter veckan som gått. Det är ju uppstartsvecka med allt vad det innebär. Det är trevligt på alla sätt men det ska bli skönt när vardagens rutin tar över. När man kan hänvisa eleverna till schemat när de kommer och frågar vad de ska göra och om de får sluta tidigt.

Den här härliga fredagen spenderades med en liten kommunikationsövning som jag måste säga att de löste över förväntan. Sen väntade den årliga brännbollsmatchen och som vanligt var det ingen som ville förlora även om man gärna ville visa att man egentligen var cool och inte brydde sig. Det segrande laget fick äran och möjligheten att reta sina motståndare ett helt år.

Nu sitter jag här med min öl och Roberta Flacks Killing me softly på skivtallriken. Det kommer bli en sådan kväll ikväll. Jag kommer nog beta genom en del av min mormors gamla skivor ikväll. Jag börjar få en liten samling nu, en brokig skara vinyl som sträcker sig från Hasse Andersson till Mozart via Guns N Roses och Pete Seeger. För att inte tala om Min lilla samling stenkakor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.