Kattjakten är inledd

Det kom snö i natt. Snön försvann i natt också och lika glad för det är jag. Har hört att det inte är alla ställen som har haft det så bra har jag hört.

Strindberg
Sista dagen jag är hemma hos föräldrarna i jul. Jag har inlett operation lura katterna med att sakta och lugnt plocka ihop mina kläder och lägga ner i resväskan. Skolböckerna är packade och det är egentligen bara neccesären som ska ner i morgon. Och jag har planen fullständigt klar för mig. Jag ska äta frukost, blir det lika tidigt som vanligt så får jag nog sätta mig en stund i soffan och bara agera som jag gjort de övriga dagarna jag varit här.

Tricket är att fånga in Strindberg först. Kan jag bara få honom att lita på att jag inte ska göra något speciellt på förmiddagen så kommer han för att gosa lite på soffan. Då plockar jag honom. Sen blir det värre med Elvis. För då är planen röjd. Och det är därför det är viktigt att fånga Strindberg först, för han ger sig aldrig. Han kan lägga sig under en soffa och vet om att jag inte når honom med mindre än att jag flyttar soffan. Så han inväntar mitt drag. Elvis är lättare att lura, han är inte lika kall och då kan jag jaga in honom i ett rum och sen går det förhållandevis fort.

Strindberg och Elvis
Det låter som att det är en stridsplan men det är något mycket värre än så. Att fånga in katter, hur tama de än är, för att sätta dem i transportburen är en kamp.

En kommentar till “Kattjakten är inledd”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.