Kim Carnes

Kim Carnes

Kim Carnes – Mistaken identity

Det här är ännu en sådan artist där jag bara har ett enda låtminne. Bette Davis eyes. Det är också förstaspåret på skivan och det som slår mig är att följande spår är inte producerade på samma sätt. Det är mer rockigt och hennes raspiga stämma kommer verkligen till sin rätt. Det är inte för inte som tankarna går till Rod Stewart när man lyssnar på den här skivan. Och det blir även en del stompig rock i bästa Rod Stewart eller för all del Bonnie Tyler anda.

Men det är ändå omslaget som drar mig till den här skivan. Där sitter Kim Carnes i soffan med benen uppdragna under sig och med händerna i knät och med ett ansiktsuttryck som säger att hon inte alls är tillfreds med situationen. Bakom henne står en man som tagit av sig sin kavaj och visar ett tomt axelhölster och tittar ut. Skivan heter Mistaken identity och just titeln på skivan är utskriven med bokstäver urklippta ur olika tidningar. Som om det var ett brev från en kidnappare. Kanske är det hennes kidnappare som står där bakom.

Skivan är ganska spretig, stompig rock blandas med syntar och gitarrer till en över det stora hela en bra skiva. Bette Davis eyes sticker ut men When I’m away from you är också riktigt bra. Andra sidans öppningsspår Break the rules tonite är en rock n roll rökare är också ett alster värt att lyssnas på. Fjärran är syntarna och det är då hon gör sig bäst. När hon släpper lös och utnyttjar rösten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.