Längre till pensionen, för vissa

Det är klart att det blir individuellt Reinfeldt. När lönerna ska ner så får de som tar de tyngsta och skitigaste jobben jobba allt längre för att ha RÅD att pensionera sig. Och kommer på så sätt betala välfärden för de mer välbeställda som du vill sänka skatten för och som inte har några större problem att kanske jobba lite längre och ändå njuta av sin pension.
För fler låglönejobb ger ju vid handen att fler ska få rätten till en lägre pension. Ja man kan skola om sig och hitta ett nytt bättre jobb. Men vem ska bekosta det? Är det den ensamstående föräldern som vänder på kronorna, nu när örena är borta, för att få det att gå ihop. Ska hen då gå en utbildning med troligtvis lägre ersättning än det jobb hen hade? Vem ska betala för det? Eller vi som inte har en årslön på banken ska kanske skuldsätta oss på nytt mitt i livet? Vilket innebär att när man kommer ut från utbildningen får man, förhoppningsvis, ett jobb. Där tjänar man förhoppningsvis något mer än på sitt gamla skitjobb. Men inte mycket mer, man är ju trots allt nyanställd. Och den lilla löneökning man har lyckats roffa åt sig kommer ätas upp av återbetalning av studielån. För jag förutsätter att om ni nu ska ha oss till att jobba längre att ni även ser över rätten till studielån. Det ger ju cash in till staten.

Du får det att låta som att det är allas ansvar men ändå är det vi här nere som ska hålla uppe er fortsättningsvis också. Men Reinfeldt, glöm inte att om basen på pyramiden tröttnar så faller du ganska långt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.