Längtar till sängen

Så var första riktiga skoldagen avklarad. Med en lite ryckig inledning är vi nu igång på allvar. Det saknas lite fortfarande men det är som en gammal motor som stått över hela sommaren, det tar en stund innan den går ordentligt igen. Det är ju i vanlig ordning en väntan på kläder och böcker som ställer till det lite. Det går inte att jobba i verkstan utan arbetskläder och det går inte att sitta i teorisalen utan böcker. Men nu är det på gång.

När jag kom hem så satte jag mig och tog en titt på mina egna studier. Första kursen är Skolans och yrkesutbildningens historia, värdegrund och samhälleliga villkor. Visst låter det som en helt underbart lättsam kurs att läsa nu i höst? Tog en titt på litteraturlistan. 27 titlar! Visst en del av dem är referenslitteratur så det är ju inget jag ska läsa från pärm till pärm men alltså det är vad jag ska ägna mig åt i höst. Det är inte utan att jag sitter och stirrar på den där listan och undrar vad jag gett mig in på.

”Vetenskapsteori för nybörjare” och  ”I kunskapens namn – en antologi om kunskap, makt och kreativitet” är bara två av de titlar jag har framför mig. Jag kan ju bara gissa att ingen av dem är i nivå med Vredens druvor precis. Kanske är det fel att jämföra med just den boken men det lär ju inte vara en Agatha  Christie deckare heller, jag har en känsla av att jag många gånger under hösten kommer riskera somna över de där böckerna.

Men det är något jag har valt så det är bara att tugga i sig. Det ska bli spännande att se vad det kan ge mig. Att jag är gnällig är mest för att jag är trött. Dagen har varit tung, det var ett tag sen man hade hjärnan igång på det här viset och så en härligt klibbig värme på det. Det var så att jag la mig på soffan en halvtimme när jag kom hem och vilade. Det gjorde lite nytta, mest nytta gjorde ändå regnet som spolade bort den där klibbigheten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.