Leo Sayer

Leo Sayer

Leo Sayer – Here

Det sitter en man på ett dåligt städat café, man ser det om man tittar lite närmare hur dammet samlats runt elkablarna. I vita basketkängor ser han rakt in i kameran, Leo Sayer. Ser man till den svenska wikipediasidan så räknas det upp sju låtar han skrivit och spelat in. Ingen av dem finns med på det här albumet.

Tittar man lite närmare så är detta ett av de sista albumen som över huvud taget kom ut i större delen av världen. Och med tanke på att albumet inte placerade sig speciellt högt på någon lista i Sverige så står det förvånansvärt många exemplar av den här i skivbackarna på loppisar.

Det låter lite Elton John och det är kanske inte så konstigt då de har befunnit sig i värvet under samma tid och båda stamma från England, även om Sayer senare har flyttat till Australien och blivit medborgare i landet där nere.

Den stora hitten för Sayer kom två år innan det här albumet kom ut, 1977, när han spelade in You make me feel like dancin. Men den är som sagt inte med på den här skivan som är mycket mer pianodriven rock/pop än den låtens discostuk. Rösten är något mer opolerad än Elton Johns och den går lite mot Joe Cocker ibland när han släpper den lös.

Han har fortsatt att turnera och även ge ut skivor. Under 90-talet var det en förutsättning då flera olika ekonomiska stridigheter i domstol hade försatt honom i en svår situation rent ekonomiskt. Det har sedan 90-talet blivit ett antal best of och The essential of album, men även album med helt nytt material som 2015 när hans senaste album Restless years kom ut.

Det är en intressant platta som på bland annat på spåret Work är inne och tangerar ett sound som skulle komma att vara framträdande på 80-talet, med sin syntdrivna ljudbild. Spåret efter är en cover på The Chi-Lites Oh Girl som bland annat Paul Young en annan britt spelat in senare och är väl förankrat i det 70-tal den kommer från.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.