Magnus Lind

Magnus Lind – Tecken och spår

Återigen en Loppisvinyl och återigen en artist det är svårt att hitta information om. Söker man på Magnus Lind så får man upp svar även på Magnus Lindh. Det är ju en svår sits, speciellt eftersom man inte har så mycket till bilder att gå på. Men efter lite sökande fram och tillbaka visar det sig att det är samma person. Då blev det lite lättare. Och inte så lite intressant.

Det visar sig att Magnus Lindh, har varit med och startade Aston Reymers rivaler och där skrev Stockholms ström och Godis är gott. Han är dessutom en av ursprungsmedlemmarna i Perssons Pack. En av mina favoritgrupper. Sen är det liksom slut på information mer eller mindre.

Men hur låter då musiken? Hans debutalbum som det här är finns på spotify och det inleds med en melodifestivaldoftande rocklåt. Men redan i andra låten På konditori är han inne på gammal hemtam mark i en melodi som drar mer mot Perssons Pack än melodifestivalen. Följande låt, Det ligger på lut, drar mer mot Aston Reymers rivaler. Så det hörs var han kommer ifrån och det är ett något spretigt album. Det är mycket av rytmerna från Aston reymers och det är ett härligt album att ha i hyllan.

Lite mer sökande gav mig att Magnus har spelat dragspel på låten Ride it med Geri Halliwell från Spice girls. Sa jag inte att det var en intressant kille? Han har dessutom studerat på konstfack och så sent som 2015 hade han en utställning som hette Pixel Cubism som var ”mina högra hands fria skapande med datormusens pil doppad i ett oändligt hav av strama former, ett universum av miljoner paletter, pixel efter pixel, natt efter natt … som en schlager.” enligt Lind själv. Sedan ett par år tillbaka är han bosatt på Gotland med hustrun Marie Nilsson som är känd för att ha varit en del av Ainbusk singers när det begav sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.