Man får inte alltid det man vill

You can’t always get what you want

You can’t always get what you want

You can’t always get what you want

But if you try sometimes

You just might find – You get what you need!

Orden är inte mina utan de kommer från The Rolling Stones. Jag sitter på hotellrummet och smuttar på en väldigt svag Jameson och ginger ale, på tvn spelas fotboll utan ljud. Jag inser att jag gillar det här charmiga hotellet där rummen inte är stelt strikta och inte ser ut på samma sätt. Jag är precis kommen från Kalmar Kött och Bar och jag smälter maten.

Det är andra gången jag är där och äter nu. Första gången var en uppenbarelse och jag var lite rädd att det inte skulle bli lika bra denna gången. Redan när jag såg menyn så insåg jag att mycket hade förändrats. Men så såg jag det. Handskuren råbiff på kamel- eller oxkött. Sist jag var här så tog jag en råbiff på häst och det var ruskigt gott. Tanken på att smaka kamel roade mig. Men när jag beställde kom kallduschen. Kamelköttet är tyvärr slut och är ersatt med häst. Besviket tog jag det istället.

Nästa bakslag kom när jag skulle beställa varmrätt. Entrécote dry age. Det lät gott, inte för att jag kunde säga vad det är men jag är för att prova nytt. Den var slut. Jag frågade efter vad servitrisen rekomenderade och då blev det hängmörad oxfilé. Det fick bli det. Med örtslungad färskpotatis till och ett rödvin till.

image

Jag trodde ju jag skulle få samma förrätt som sist. Men då var det råbiff med dijonnaise och denna gången kom den med dijonglass och rödbetskräm. De tog det jag förväntade mig och gjorde något nytt av det. Det var fantastiskt gott.

image

Oxfilén kom och var precis så blodig jag ville ha den. Såsplankan med bearnaise, rödvinssås och en chipotlesås funkade bra med potatisen och jag var lyrisk.

image

Till efterrätt blev det en Vitchoklad- och jordgubbsmousse med jordgubbar och jordgubbssorbet. Kaffe och en bourbon fick jag också in. Och det var när jag hade avslutat efterrätten och satt och njöt min bourbon som den rullade igång på stereon. You can’t always get what you want med The Rolling Stones.

Nej man kan inte alltid få det man vill, men om man chansar kan man få precis det man behöver. Jag svepte min bourbon, lämnade resten av kaffet och gick och betalade. För det där är ett tecken så gott som något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.