Massor att kryssa av

Det har varit en produktiv dag som har försvunnit i ett rasande tempo. Först fick jag en mattelärare att tappa hakan när jag visade vilken typ av trigonometri-uppgifter vi sätter våra elever på att räkna. Det visar sig att det är betydligt svårare än den matte de verkligen studerar. Antagligen är det så att det anses ingå i yrkesmatten. Då kan det ju vara bra att köra det med en mattelärare också kanske. Så det löste vi. Så nu finns det en mattelärare med på den lektionen. Det känns bra eftersom jag inte är så hemma i trigonometrins djungler alla gånger. Men jag finner det ytterligt intressant att pyssla med. Det blir lite problemlösning och pussel.

Vi håller på med lite småklurig projekt just nu i verkstan och det är med lite tidspress och något som ska visas upp offentligt senare. Det är spännande, speciellt det där med tidspressen som kan ställa till det när eleverna inte alltid är vana. Men det verkar bli bra än så länge och det finns ju inget som tyder på att det ska bli något annat. Det kommer nog se ganska avancerat ut i slutändan men egentligen är det inte något jätteavancerat jobb i verkstan. Det är bara det att det ska göras.

Det ska göras, precis som mina studier. Idag gick jag in i skrivandefasen. På söndag ska det lämnas in 3-4 sidor med text med en röd tråd. Något som dessutom tar upp en frågeställning som vi ska jobba vidare med senare under terminen. Just nu har jag en kanpp sida med spridda anteckningar om saker som jag vill ta upp. Då återstår bara att hitta belägg i litteraturen för det jag vill säga. Sen ska jag se så att jag uppfattat uppgiften rätt. Så i slutändan blir kanske inget av det använt, eller så kanske jag kommer på att det jag skrivit är så briljant att jag kan bygga hela arbetet på just de anteckningarna. Men allt ska vara färdigt innan 23.55 på söndag. Gott om tid.

Det är så härligt att försöka boka hotellrum i en stad där det är mässa. Speciellt när de känner att de kan trissa priserna på rummen eftersom de vet att de kommer ha hög beläggning under den tiden. Egentligen borde jag bara blunda och be dem boka men eftersom det inte är mina pengar, i alla fall inte enbart då det är skattebetalarnas pengar i slutändan, så måste jag pussla ihop det lite. Kommer nog bli en viss resväg från mässan till hotellet.

Det har kryssats av en hel del från den där att göra listan som jag bär med mig. Det känns skönt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.