Med huvudet i kylen

Jag trodde jag skulle vara piggare idag. att den där löprundan på något sätt skulle kunna ge mig lite energi. Men det är varmt och den vind som faktiskt blåser där ute tar andra vägar än den in i min lägenhet.

Rastlös och trött är en dålig kombination. Jag har pluggat lite med betoning på just lite. Värmen gör att jag just nu inte kan tänka ordentligt. Jag vill bara ha något kallt. Har öl men det känns som en dum väg att gå just nu. En öl leder gärna till två och så vidare.

Men jag har sovit dåligt de senaste nätterna, vilken helt sjukt otippad grej va? Nu är det andra saker som gör att jag inte kan komma till ro. Igår var det löprundan. Benen ville liksom inte ligga still. Hade lite ont och så var de oroliga. Kan tänka mig att det är så restless legs känns. Sen somnade jag sent omsider. Då vaknar jag för tredje natten i rad med smärtor över njurarna. Jag misstänker att jag har svettats bort en hel del vätska som jag sen inte återbördat till kroppen. Att jag i helgen hellre valt öl än vatten har säkert också bidragit.

Idag har jag sett till att dricka mer. Får väl se om det ger någon effekt på nattsömnen. Kroppen vill sova, hjärnan vill att jag ska gå ut eller i alla fall låta den sätta tänderna i något. I mitten sitter jag, gäspar och vet inte var jag ska börja. Jag vet så mycket att täcket åker väck i natt. Här är tillräckligt varmt nu att vara utan det. I morgon borde jag ta tag i mina studier igen. Det lilla jag gjorde idag räknas inte och mycket troligt kommer större delen av det att raderas.

Det är en del som ska sys ihop på jobbet nu. Samtidigt som det ska fixas med studier, varför jag skjutit på dem är ju en gåta men nu är det gjort. Nu är det bara att bita tag i allt och göra det som behöver göras.

2 reaktioner till “Med huvudet i kylen”

  1. wow, det känns som du beskriver mig vad gäller sömnen… Fast jag har inte druckit öl, utan rosé… Och kombon trötthet och rastlöshet – frustrerande! Jag ska försöka rensa min skärmtid på kvällarna (det kommer att bli lättare sagt än gjort), men jag tror att det spelar in på sömnkvaliteten. Lycka till!

    1. För min del är säkert skärmtiden en bidragande faktor. Men även stressen. Det är mycket nu, bara på jobbet som lärare med betyg och städning och fix de sista veckorna och sen studier upptill på det. Ska bli skönt när sommarlovet kommer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.