Men för fan!

Idag strax innan jag skulle gå hem från jobbet kom ett mail från Klarna. Det är ett företag som sysslar med onlinebetalning och liknande. Handlar man på onlinepizza. Och det var det detta gällde. Det stod att jag hade försökt göra en beställning men den hade inte gått genom, trots detta så hade ändå betalningen dragits och nu ville de betala tillbaka.

Det hela låter ju som ett mail som gjort för att försöka lura av mig mina kontouppgifter. Så jag ringde upp dem och fick veta att allt stämde, jag hade pengar som skulle betalas ut och det behövdes ett ärendenummer som jag fick av tjejen i telefonen. När jag kom hem så satte jag mig och kollade på mitt kontoutdrag och såg att i går hade det dragits 419kr, precis den summan som Klarna vill betala tillbaka. Problemet är bara att det just nu ligger under skyddat belopp så jag kan inte se var eller hur dags det dragits.

Jag gick in på onlinepizza på nätet och de hade en chatt eller mail som enda kundservicekanal. Medan jag chattade med kundservicen där så ringde jag internetbanken för att se om de kunde ser mer exakt varifrån eller när den dragits. Det kunde de inte. Efter som det är ett skyddat belopp så är det inte säkert att betalningen gått fram och då kan de inte göra något i nuläget. Jag fick rådet att vänta och se vad som kom fram när det inte var ett skyddat belopp längre och utifrån det göra en polisanmälan.

Från chatten kom liknande besked. Jag måste vända mig till Klarna och prata med dem och förklara att det är något som dragits från mitt konto utan min vetskap så att de begär ut dokumentation från onlinepizza som sen i sin tur kan användas i polisanmälan. Vilket i sin tur betyder spärra kortet och få det utbytt. Vilket ställer till det då jag ska till högskolan onsdag till fredag och då vill jag gärna kunna betala med kort. Men det ser det inte ut som att det kommer bli så.

Och jag som skulle plugga ikväll. Jag måste tvinga mig till det för det måste bli färdigt och det är förvisso bara ett fem minuters snack jag ska plocka ihop så det ska gå fort. Problemet är bara att fokusera. Det blir det stora problemet. Jag kommer fundera på hur mina kortuppgifter har kunnat hamna i fel händer hela tiden.

Jag har tagit det säkra före det osäkra och flyttat mina pengar till ett annat konto. I morgon ska jag plocka ut pengar så jag klarar mig i Växjö och sen får vi ju se vad som händer. Just nu är inte stressnivåerna låga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.