Men ge er!

Jag är på jakt efter en väska. Under ett par år framöver ska jag ju bo på hotell vid några tillfällen per år. Då tänkte jag att det var dags att byta ut den gamla arméväskan mot en lite mer stabil väska. En kabinväska hade varit lagom men det visar sig bli en utmaning. Det största problemet verkar vara att vi har blivit fullkomligt tvärallergiska mot att bära. Allt som man kan bära saker i som kan tänkas bli det minsta tungt ska numer förses med hjul.

Att man kopplar ett grepp om ett handtag och sen reser sig så att väskan hänger utmed sidan på en verkar bli ett allt mer bortglömt fenomen. allt från resväskor till kundkorgar i varuhus ska förses med hjul. Att man i en kabinväska har bestämda mått att hålla sig till gör det inte bättre när man lägger till hjul och ett teleskophandtag. Det tar ju upp en hel del plats som man skulle kunna använda till något annat. Typ packa saker som man vill ha med sig!

Jag begär inte mycket, men när man har en väska som man ska packa lite kläder i och kanske en dator, så blir den inte så tung att det motiverar att 95% av alla väskor i den storleken ska förses med hjul. Att en del av dem har det är förståeligt, det finns de som av en eller annan anledning inte kan bära, men hela befolkningen tycks ha drabbats av någon form av bekvämlighetshets. Och jag kan ju säga att jag är en av dem som ser mig själv som otroligt bekväm, men bära min väska kan jag i alla fall. Jag blir provocerad av de som drar sina kundkorgar efter sig. Det är ju hjul på dem då måste man ju det, verkar folk tycka. Det går utmärkt att bära dem och det är ganska bra att göra det för då vet man hur tungt det blir när man ska bära grejerna från affären.

Det verkar finnas en del kabinväskor utan hjul, problemet är att det verkar vara något som är en exklusivitet. Priserna är ju bra mycket högre vilket inte är det jag är ute efter. Jag är inte ute efter något för ett par hundralappar men jag är inte så sugen på att lägga ett par tusenlappar heller. Det borde finnas någon tillverkare som tänker liksom jag, att en väska är till för att bäras. Inte något man drar efter sig som en svans. Snart hittar man väl inte ryggsäckar utan hjul.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.