Men tiden går

Två dagar kvar sen är det påsk. Det känns som att det nyss var sportlov och tiden rusar fram. Samtidigt ska det bli väldigt skönt med ett lov nu. Speciellt när jag är så trött som jag är nu, det kommer väldigt lägligt måste jag säga. Även om jag ska använda påsken till att hålla på med mina studier så blir det i alla fall så att jag bara ska hålla på med det och jag behöver inte tänka så mycket på jobbet.

Jag borde lägga mig och sova redan nu känns det som, kanske kan jag sova mig genom den här tröttheten i så fall. Men det känns samtidigt som att om jag lägger mig redan så kommer jag vakna mitt i natten och vara pigg. Det är ju en klassiker.

Efter lunch idag har jag och min yngre kollega varit ute på ett APL-besök och ett företagsbesök. Eleven som är ute på praktik är på vår gamla arbetsplats så det är alltid trevligt att åka dit med jämna mellanrum och se hur de sköter sig. Det är ett och ett halvt år sen jag slutade där nu och det har blivit en hel del förändringar i personalen och vissa maskiner som jag körde under min tid är pensionerade. Det är ju så, tiden går och vi får försöka följa med den bäst vi kan.

Så kom det ännu ett terrordåd. Det känns som att ju mer jag läser om det där och ju mer jag läser kommentarstrådar på Facebook eller på Twitter så vill jag bara koppla ur sladden och sköta mig själv. Utvecklingen på allt är så skrämmande allt från vad människorna gör mot varandra till hur de uttrycker sig. Vissa säger att det är mer rakt på sak nu man säger vad man tycker. Om någon blir sårad eller kränkt så är det den personens problem. Det egna ansvaret för vad man sänder viftas bort som nonsens.

Det är dagar som dessa som jag vill bo långt bort från allt och alla, sköta mig själv och ta dagen som den kommer. Men jag vet att det inte funkar så, världen finns där ändå och jag skulle nog inte klara av det där så bra heller. Ingenstans att köpa skivor. Bara det skulle vara nog för att få mig att tappa greppet.

Kanske är det just det, att jag inte köpt skivor på ett tag. I morgon ska jag på fortbildning och då ska jag försöka hinna smita in och köpa lite billig vinyl. Kanske kan det få mig på bättre humör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.