Men va fan!

Idag skulle det ske. Efter melodikrysset skulle jag plugga och det skulle planeras lektion. Jag tror redan nu att ni vet hur det här kommer sluta, men inte riktigt ändå. För det första jag såg var nyheten om Melodifestivalen och tänkte att nu tar det väl hus i helvete. Och det var precis vad det gjorde.

Först var det ju Expressen som gjort bort sig och skrivit fel, att nationalsången skulle sjungas på arabiska. Men även efter att det gjort en ändring i artikeln så fortsatte det. För de som blivit upprörda läste ju inte artikeln efter att den var rättad. De brydde sig inte, de visste ju hur det var och nu var, som någons skrev i ett kommentars fält, muslimiseringen här.

Men vad är det som har hänt egentligen? Det är så att nationalsången ska sjungas i pausunderhållningen. Det ska också några folkvisor. Dessa ska sjungas på samiska, hebreiska och arabiska. Nationalsången ska sjungas på svenska, med en ändring. Istället för att sjunga ”Jag vill leva, jag vill dö i norden.” så kommer man sjunga ”Jag vill leva, jag vill dö på jorden.” När det gick upp för folk att det inte skulle sjungas nationalsång på arabiska så var det detta man sköt in sig på. Man ändrar fan inte i nationalsången.

Förutom om man heter Zlatan förstås, då går det bra. Eller om det var Volvo man skulle skylla på? Eller är det kanske Max Martin man ska gå på? För det är ju så att den versionen blev hyllad på bred front. Trots att man ändrade i den. Ja men, säger vän av ordning, då ändrades ju i norden till i Sverige, det gör ju att den blir ännu mer svensk och patriotisk. Tja men den nyttjades ändå för att kränga en bil som inte var eller är svenskägd längre. Det hade ni inga problem med.

För det är ju som någon skrev i kommentarerna på Facebook, nu ska man dra in politiken i Melodifestivalen också. Det får man ju inte göra, det är fy, det står till och med i reglerna. Regler som varit tämligen böjliga genom historien om man tittar på det. Men som en lärare till mig sa en gång: Allt är politik! På ett eller annat sätt är allt politik.
Det var något jag först tänkte att där har du fel, men ju mer jag har tänkt på det så visar det sig att det blir mer och mer sant. Så kanske visste han vad han sa den där läraren.

Guinness, HIF

Så jag försökte mig på att jobba istället. Efter hela den här historien hade ju en del av dagen gått. Men jag tänkte att det viktigaste trots allt är mitt arbete. Så jag plockade fram block, penna och böcker och gjorde en ganska enkel lektionsplanering. Stärkt av det fixade jag lite frågor också, bara för att det har varit lov så ska vi inte köra med mjukstart för det

Sen tog jag tag i lite studier. Det ska läsas en artikel och en text som en av mina studiekamrater skrivit om sagda artikel. Till det skulle man skriva en halv sida kommentarer om texten och lite sånt. Det gick ganska bra tills jag kom på att om jag flyttar skrivbordet så kan jag få till en flytt av sängen. Det skulle medföra att jag kan ha sängen mot elementet vilket innebär att jag inte behöver ha en kudde som flyr iväg. Jag hatar när jag inte har stöd vid huvudändan på sängen. Men med en liten rockad kunde jag lösa det problemet. Dessutom kunde jag fixa så att jag kunde lasta av skrivbordet lite. Det var som om jag satt i ett currykryss, jag kunde inte plugga vidare om jag inte gjorde det.

Det kändes bra under tiden och det blev bra med sängen. Skrivbordet och resten av lägenheten blev inte så bra. I alla fall inte än. Det kan bli så att jag behöver fler förändringar innan allt är löst. Det är inte världens bästa planlösning på den här lägenheten.

Så nu kan man ju tänka sig att jag har kvällen på mig att jobba och plugga. Men inte då. Om ett par timmar ska jag bege mig till Kajskjulet och lyssna på Torsson. Det var en annan av de saker jag gjorde istället för att plugga idag. Trots det har jag fått en hel del gjort. Nu ska jag dricka en öl och försöka ladda upp till konserten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.