Michael Parks

2016-11-12-08-48-40

Michael Parks – Blue

Det var med viss tvekan jag tog upp den här skivan. Det kändes som att jag inte hade en så bra dag i skidbackarna när jag stod där så jag tänkte att jag ställer undan den så länge så får jag se vad jag hittar senare. Men utbudet var skralt som sagt och det slutade med att jag fick med mig den hem.

Vad är det då som gör att jag inte gillar skivan, baserat på omslaget? Det är väl hela den här grejen med vit man som ser svår och lite ledsen ut. Det bjuder inte in mig direkt. Så skivan har legat på min hylla ett tag innan jag tog fram den. Det första jag märkte när jag la på den var att ytterspåret hade fått sig en smäll på något vis. Skivan var böjd där, som om det legat mot något varmt. Det påverkade ju tyvärr inledningsspåren på båda sidorna.

Lägg märke till hur jag använde tyvärr i den sista meningen. För det är trist att den blivit drabbad av det här för det är en trevlig skiva med lite pianodriven lugn country. Men inte riktigt den typen av country man kan förvänta sig av ett album från 1970. Det är en och annan banjo som plinkar och givet vis munspel. Han joddlar lite någonstans men det kan jag se förbi.

Vem är då denna Michael Parks. Det är någon som jag misstänker att de flesta av mina läsare känner till. Men inte som sångare. Det är en skådespelare som heter så. Och nog är det så att det är skådespeleriet som är huvudsysslan, med en roll i Kill Bill 1 och en anna i Kill Bill 2 så har man ju visat upp sig för en och annan på den vita duken. Han spelade Texas Rangern Earl McGraw i Kill Bill 1. En roll som han senare också spelade i Tarantinos och Rodriguez Grindhouse filmer något år senare. En roll där han hade sin son med sig som också spelar hans son i filmerna ovan.

Så visst är det skådespelare han här. Men han är inte oäven bakom mikrofonen. Han har släppt album så sent som 2011 så det är en aktiv man och jag antar att man måste ha något att göra mellan filminspelningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.