Mitt i veckan

Det är intressant. Jag blir piggare för varje dag men min röst låter allt mer som om jag halsat whisky hela kvällen. Så idag tänkte jag att om jag ändå låter på det viset så kan jag ju ta en liten en och så är det ju inte bara som det låter. Då kan jag ju med gott mod säga att jodå jag har druckit whisky.

Det som skulle bli en ganska lugn morgon med en elev blev ett par elever och en massa fixande som behövde göras. När lunchen kom hade jag fått gjort mer än jag hade hoppats på. Men å andra sidan, eftersom den eleven som jag skulle haft inte dök upp så fick jag ju inte gjort det jag hade planerat. Men man kan inte få allt.

När jag kom hem så satte jag mig direkt vid köksbordet och tog tag i mina studier. Det blev en hel del skrivet. Jag som numer mäter allt i ord knackade in 2500 ord lite drygt på en och en halv timme. Det gick undan när jag väl kom igång. Sen har ju hela den här NaNoWriMo hjälpt upp min skrivhastighet en hel del måste jag säga. Men när klockan var sex och jag insåg att jag hade skrivit alla de där orden och att de inte skulle räknas i mitt manus blev jag lite putt.

Men med en liten whisky kom jag igång och skrev drygt 2000 ord till och nu har jag totalt passerat 25000 ord. Jag är officiellt halvvägs. Men jag är inte halvvägs i min story. Men det känns som att det måste hända något nu för jag känner att tempot måste komma upp lite nu. Å andra sidan, ett högre tempo betyder att slutet kommer närmare snabbare. Och slutet får inte komma före 50000 ord är skrivna för då blir jag olycklig. Jag vill gärna landa på 60-70000 ord så jag har lite att leka med när vi sen går in i december och man ska läsa genom vad man har skrivit.

Men det är ett senare problem. Nästa problem som ska tacklas är att se till så allt är fixat för morgondagen och sen leta upp sängen. Jag behöver sova. Morgondagen kommer ta på krafterna tror jag. Men det är å andra sidan en dag jag ser fram emot. Mer om det i morgon. När allt är över.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.