Nationella pantardagen

Jag kom upp lite tidigare idag. Jag vill inte säga att jag var pigg men jag hade i alla fall någon form av tanke med att gå upp. Det var dags att ta tag i lite saker. Glaset skulle plockas ihop, liksom panten. Sen skulle jag ner och boka tvättid så det var inte läge att ligga kvar i sängen och dra sig. Även om jag ändå trots det låg kvar en stund till.

Det märks att det är arbetsvecka nu, det var inga problem att boka upp tvättstugan idag. Det var lite värre innan jul men nu kunde jag husera fritt där nere i de kaklade rummen. Sen lastade jag panten i bilen och tänkte att jag kan ju passa på att åka iväg och panta lite när jag ändå har tid över. Men om första januari är pizzans högtid så är den andra januari pantingens stora dag. När jag kom in så var det fullt och ett par tjejer stod och väntade. De hade inte så mycket och kom igång ganska fort, men precis innan jag kom in så gick en kvinna in med två sopsäckar. När jag kommit in så kom kvinnans man. Med två säckar till.

Det finns tre pantautomater och vid en står två tjejer med en påse burkar och vid de andra två står en familj som har en kundvagn mellan sig med minst ett par säckar med flaskor och burkar. Under vagnen fanns två Ullaredskassar med ännu fler. När tjejerna är klara börjar kvinnan panta från sin första säck. Då går mannen ut och återvänder strax med två säckar till. Då gick jag. Jag får panta en annan dag helt enkelt.

Jag skrev upp lite saker jag ville ha gjort på en lista som sitter på kylskåpet. De är avbockade nu. Jag är inte piggare nu än när jag vaknade i morse och då har jag ändå tagit ett bad precis. Kanske borde jag sova men jag vet inte om det är dags riktigt än. Allt jag vet är att jag behöver komma i säng tidigare under den kommande terminen. Jag måste få lite balans i hur mycket jag sover kontra hur mycket jag är vaken. Det kommer bli svårt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.