Neneh Cherry

Neneh Cherry, Buffalo stance

Neneh Cherry – Raw like sushi

Här kan man verkligen säga att barndomen kommer in igen. Jag minns inte om min bror hade den här på vinyl eller cd men det spelar egentligen mindre roll. För Neneh Cherry är otvivelaktigt den hårdaste kvinnan som kommit ut ur de göingska skogarna. Förvisso är hon född i Stockholm men sina tidiga år spenderade hon i Hässleholmstrakten.

Det är också här som ett av mina barndoms minnen kan komma på skam. För i byn där jag växte upp finns ett gammalt stationshus. Stationen var nedlagd sedan länge när jag växte upp och i mina ungdomsår huserade posten i halva huset. Andra halvan var privatägt. Enligt vad jag har hört som liten så bodde någon släkting till Neneh där, kan ha varit en mormor men jag är inte säker. Enligt vad jag har hört ska en äldre bror till en av mina barndomsvänner lekt med henne på somrarna. Det kan vara en skröna och en bra historia ska aldrig kollas upp sägs det. Kanske ska vi låta det vara bra där vid.

Från inledningsspåret Buffalo stance som är lika bra idag som när jag hörde den i min ungdom, det är få låtar som verkligen har den inverkan på mig. Andra spåret är Manchild som har en hel del gemensamt med låten 7 seconds som hon spelade in många år senare tillsammans med Youssou N’Dour. Även om det inte är så mycket annat som fångar min uppmärksamhet på skivan har den ändå stått sig bra. Eller om det är så att den har kommit tillbaka igen och att det är därför det låter bra. Vilket betyder att jag skulle ha åldrats så mycket att jag är med om den cykeln igen. Med tanke på att de slitna och håliga jeansen har kommit tillbaka så kan det ju mycket väl vara så.

Jag har lite svårt att se det när jag tittar på omslaget, som visar Neneh Cherry i en buffalo stance, men enligt utvecklare på Core Design är hon en ursprunglig inspiration till Laura Croft. Det ska vara en blandning mellan Neneh Cherry och Tank girl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.