Ni vet hur det är

Det var en sån där dag, jag hade varit borta från jobbet i två dagar och hade en del att ta igen. Då kommer ett sms från kollegan att han hade en sjuk dotter så han skulle inte komma in till jobbet. Den äldre kollegan hade redan tidigare aviserat att han skulle vara borta från jobbet torsdag och fredag. Jag kollade schemat och insåg att det kan bli en bra dag ändå. Det var bara tvåorna och treorna inne så det skulle i teorin bli ganska lugnt.

Men sen började det där som alltid kommer när man är ensam på jobbet och tror sig skulla få en bra dag. Det kom lite frågor om saker som ska lösas och nästa vecka ska vi åka på mässa och då måste vi beställa mat från köket och det var inte gjort, det hade helt enkelt blivit glömt. Det skrevs upp på att göra listan. Sen var det besök på APL-platser som inte blivit gjorda som skulle vara bra att få lösta i morgon, busskorten till den kommande APL perioden var inte beställda, det visade sig att den som fixar det dessutom var sjuk och kommer först på måndag. Nu är det ingen ko på isen så sätt i och med att första dagen de går på APL är på onsdagen men det känns ganska bra om man kan fixa sådant när man har det i minnet.

Listan betades av och byggdes på, man skulle ju se till att hålla eleverna igång också samtidigt som man pratade i telefon och sen kom äntligen klingan till sågen. Det visade sig att antingen har jag beställt fel eller så är det något galet med sågen. Klingan är troligen för lång. Så gick jag och retade mig på det. Men det har varit en bra dag och det känns som att många gånger är sådana dagar bra för det känns som att eleverna trots allt väljer att göra något när de ser att en annan springer som en virrig höna fram och tillbaka för att fixa grejer. Sen finns det alltid de som smiter undan och sitter lite extra, men ibland kan man inte lägga tiden på det.

Egentligen har det varit en ganska bra dag. Den har gått rasande fort och jag har strukit i stort sett allt på den där listan som ett tag såg otäckt lång ut. Och det är tillfredsställande att stryka sak efter sak på listan. Sen ser man att den här dagen när jag kände det som att jag bara sprang runt och inte visste vad jag hittade på så fick jag en hel del gjort. Men nu ska jag strax krypa ner i sängen och vila mig i form för ännu en ny dag. Det kanske kan behövas.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.