Nils-Eriks – Dansglädje 3

Nils-Eriks – Dansglädje 3 

 

Sida A: Den lilla fågeln / A place in the sun (Instrumental) / Jag hade en gång en båt / Heim wey / Klackarna i taket / Det finns en sång (Distant drums Instrumental) / Mest av allt (I love you because)

Sida B: Tänk om en ros kunde tala (Schön war’n dee tage den Rosen, Instrumental) / Help me make it through the night / Kärlek och sång (Tobac und rum) / Rote rosen rote lippen (tango) / Sänd mig ett minne av vår kärlek (Send me the pillow you dream) / Ålafiskarens vals / Cold cold heart (Instrumental)

Det här är inget annat än ett närproducerat stycke dansbandsvinyl. Det är handlar om Nils-Eriks orkester från Falkenberg som är här med sin tredje skiva. Men jag skulle bara genom att titta på låtarna inte tro att det är så. När man gör en sökning på Nils-Eriks så får man inte upp så mycket information. Däremot en del sidor som listar hemska omslag. Detta är väl inte så hemskt att det skulle kvala in på sådana sidor men det har sina inslag. Hur tänkte de med spegeln som visar nacken på vissa av medlemmarna? Fågelburen kan väl härledas till sången Den lilla fågeln. Problemet är bara att buren är tom.

Det är en blandning av allt möjligt. Jag trodde att det var ett sjuttiotals alster jag hade plockat upp, men det visar sig vara från 1982. Något inte ljudbilden avslöjar men det gör ju å andra sidan inte låtvalet heller. Det är ju inte sjuttiotalets lite skojfriska dansbandsmusik (fullt förståeligt), här finns istället covers på tyska melodier, även ett par som sjungs på tyska. Bandet alternerar mellan två sångare. Det är Tommy och Horst. Horst sjunger på tyska och på bruten svenska. Tommy sjunger hellre än bra. När “Help me make it thorugh the night” sjungen av honom så vaknade katterna. Det är så man blir glad när det är instrumentala inslag i skivan.

Det är lite så att det inte går att säga något om den här skivan utan att vara lite elak. Man ska ju egentligen vara tyst då men det är svårt när man inser att katastofalaomslag (http://katastrofalaomslag.blogspot.se/2008/05/nils-eriks-dansgldje-85.html) visar att de har en skiva som heter Dansglädje 85 som är släppt 1984, så undrar man hur det står till med förmågan att räkna. Vill man se mer av det här bandet, höra mer vill man inte tyvärr, så kan man kolla in de olika bandfotona som finns på svenskadansband.se (http://www.svenskadansband.se/cat-nils-eriks-676.htm). Det står där att de är från Halmstad. Men det förnekar jag bestämt, bland annat på grund av att det står att de är från just Falkenberg på baksidan. Där står också två telefonnummer dit man kan ringa och beställa skivan. Undra om de är i bruk fortfarande?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.