Nu börjar den komma

Idag var det studiedag, vilket innebar att ordinarie schema kastades ut och istället för att börja klockan 10.00 skulle dagen dra igång 08.30. Ingen stor skillnad egentligen då jag oftast är på plats runt 07.30 även de dagar då jag börjar senare. Men eftersom jag har börjat med träningen på morgonen så fick jag snällt se till att vara på plats strax efter sju för att hinna. Och det ville jag ju göra.

Jag hade egentligen ett inbokat spinningpass på eftermiddagen men igår kände jag ju mig lite förkyld så jag bokade av det. Ville inte sätta mig på en spinningcykel och tvinga upp hjärtat till max om jag inte var riktigt frisk. Istället blev det ett ganska lugnt men tungt kettelbell pass. Så jag ligger ändå tre pass före i mitt schema. Det känns bra.

En annan anledning till att jag tog bort spinningpasset eller rättare sagt så var det bortplockade spinningpasset det som öppnade upp för en tur ut till min väns nya hus. Hon och hennes sambo har köpt hus ute i skogen. Huset kom med en del prylar som de vill bli av med och har därför bjudit in vänner och bekanta för att låta dem plocka till sig vad de vill ha innan de kastar bort resten.

Efter arbetsdagens slut så satte jag mig i bilen och knappade in adressen. En timme skulle det ta och det var ut på en ganska stor väg, sen in på en mindre, och en mindre, till slut var det grusväg och sen var det bara två hjulspår upp till huset. Det är ett litet trevligt hus med, vi kan kalla dem, charmiga tillbyggnader med fönster som förra ägaren tänkte att det kan ju vara kul att låta dem vara kvar när vi bygger vägg för dem. Så man ser rakt in i isoleringen. Och så var det de där grejerna. Jag trodde först inte det var så mycket. Men det visade sig att förra ägarna var ett äldre tyskt par som haft det som sommarboende och därför också haft full servis och en massa andra prylar som var kvar. Det var lite som att de i all hast bara hade lämnat stället. Och som sagt, det ligger längs en grusväg, i skogen, det är inte ens indraget en telefonledning. Det är som gjort för en skräckfilm.

Men efter en trevlig stund där de försökte pracka på mig en säng, ett gäng dörrar och mässingsbestick så vände jag bilen hemåt igen. En timme hem och så stannade jag ock köpte med mig lite wokmat hem. Så när jag kom hem och hade ätit så var jag inte så pigg på att plugga. Tvärtom faktiskt. Jag började läsa två meningar men sen insåg jag att det var kört. Och nu börjar den komma. Den där paniken att jag måste sitta dag och natt snart för att hinna. Helgen kommer verkligen bli fulltecknad. Jag tycker hela tiden att jag hittar nya saker jag måste göra innan onsdag eller innan nästa träff. Det känns inte riktigt bra just nu. Vi får väl se hur det känns i morgon. Och jag fick ju i alla fall en tysk barometer med mig från min vän bland annat. Så dagen har inte varit helt bortkastad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.