Nu lyfter vi från marken

Det var en chock att öppna dörren till verkstan idag. Värmen slog emot oss och det var tydligt att ventilationen inte fungerade. Ute var det sol och varmt men där fläktade det i alla fall. Där inne stod luften still. Efter bara en liten stund kände man hur svetten började rinna ner över ryggen.

Jag skyndade mig in på kontoret där i alla fall en takfläkt gjorde att luften cirkulerade och det skapades en illusion om att det var lite svalare i alla fall. Det fick bli lite arkiveringsarbete för mig idag.

Dagen inleddes med ett frukostmöte på Scandic. Ett antal företag var inbjudna för att lyssna på vad vi sysslar med egentligen. Det är ett viktigt jobb och vi fick även tillfälle att tacka de som skänkt saker till skolan. Det verkar som att det kan leda till spännande samarbeten framöver. Det är ju en förutsättning om vi ska kunna fortsätta utvecklas och utnyttja våra maskiner.

Så varför skriver jag då så tidigt idag för? För i eftermiddag blir det After Work och det vet man ju inte hur det slutar. Då gäller det ju att förekomma och se till så man inte går in här för att göra ett inlägg när man har ett antal öl innanför västen. Inte för att jag har väst idag men ändå.

När jag åkte hem så nåddes jag av nyheten att Freddie Wadling gått bort. Instinktivt slår tanken mig att det börjar bli många nu. Någon skrev att det inte blir fler som går bort nu, det är bara det att vi växer upp och har hört talas om fler och att det är en skenbar upplevelse att de stora döda blir fler. Det är bara så att vårt medvetande om vilka som finns där ute växer.

Jag ska inte säga att jag varit något jättefan av just Freddie Wadling men hans skiva Skillingtryck & mordballader är fantastisk. Även hans senaste album Efter regnet är mycket bra. Kanske är det så att de döda storheterna inte blir fler, att det bara är det ökande massmediala flödet gör att det känns så, men nog känns det som att det ökar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.