Och vinnarna är…

Idag var det tid för mässa. KomTek här i Halmstad har Stora Upptäckardagen varje år och för andra året i rad var jag där och men min kollega och två elever erbjöd vi de besökande ungdomarna en namnskylt. Förra året var det högt tryck och i år hade man delat upp det på två hallar för att få ner trycket något.

Men det var inte annat än en spegelbild av hur det var förra året. Det var barn överallt, alla som såg fräsen och vad den gjorde ville ha en namnskylt. Det var ett digert jobb att hålla reda på alla som kom. Jag stod med block och penna och skrev för glatta livet. När mitt Post-It block var slut stoppade jag det. Då hade vi 99 namnskyltar att göra och vi hade kommit upp i 30 körda.

Myran

Det var inte så mycket tid att upptäcka mässan för oss. Det handlade mer om att få ut så många namnskyltar som möjligt. Men vi jobbade på bra i ett arbetslag och fick in en bra rytm. När mässan var på väg mot sitt slut så ville processledaren för TeknikCollege Halland ha fram mig och min kollega till scenen för där skulle det vara lite prisutdelning till olika klasser som var med och ställde ut på mässan. Eftersom jag trodde att jag bara skulle stå där och titta så ville jag hellre stanna kvar och hjälpa till med namnskyltarna. Det fick jag inte. Jag skulle prompt fram till scenen.

När jag stod där och lyssnade med ett halvt öra så hörde jag hur de pratade om Industritekniska programmet och sen hörde jag min kollegas namn följt av mitt och att vi skulle komma upp på scen för att ta emot ett pris. Just då hade jag inte riktigt koll på vad vi hade fått för pris. Bara att vi fick en myra i händerna. En svetsad myra. Det pratades om hur vi två hade hjälpt till att inspirera barn och ungdomar att jobba med teknik.

Detta är texten som Tekinkcollege Halland la ut på sin instagram tillsammans med bilden ovan (fast då givetvis även med våra ansikten).

Vandringspriset ”Myran” delades ut av BUNs ordförande och gick i år till Jim och Björn på IN Kattegattgymnasiet för deras arbete med jämnställdehet och mångfald och hur de jobbar för att inspirera barn och ungdomar att jobba med teknik.

Så det belv en trevlig avslutning på mässan. Vi hann inte med alla namnen. Vi har ett 40-tal namn kvar att leverera men det kommer att lämnas till KomTek när de är klara.

Det var väldigt skönt att sjunka ner på en stol efteråt och njuta en väldigt god middag bestående av väldigt saftiga och möra kycklingfiléer och potatis. Badet jag tog när jag kom hem var inte fy skam det heller. Jag fick till och med lite energi över till att göra en liten lektionsplanering. Men studierna får vila idag. Nu ska jag se upplösningen på House of Cards innan jag landar i sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.