Okej då

Det känns som att jag vandrar på gränsen till en förkylning. Det är inte så konstigt i och för sig, skolstart med en massa nytt folk som kommer med sina bacillmixar så brukar det bli snörvligt på många håll. Och det är det minst sagt i verkstan nu. Alla går och småhostar lite till mans. Eller kvinns. Så då är det underbart att komma hem och sätta sig med de stimulerande skolböckerna.

De är intressanta, det är inte det. Det handlar väl mest om att man efter en dag med arbete ska ställa om sig själv för att själv ta in kunskap. Läroböcker är intressanta men det är inte en deckare som håller en i ett gastkramande grepp direkt. Det är resonemang och förklaringar till varför någon tycker si eller så och det är inte alltid det är helt glasklart varför eller vad de egentligen tycker. Jag har lärt mig idag att 2+2=4. Därefter har jag också tänkt tanken att det är inte det som är det intressanta i sammanhanget. Till och med jag kan vara matematiker om det är så, det handlar ju om vad man gör med kunskapen att 2+2=4, för att veta det är ju ganska ointressant egentligen. Jag måste kunna ta min kunskap och applicera den på ett annat sammanhang för att verkligen kunna visa att jag lärt mig något. Att bara rabbla fakta visar bara att jag har bra minne.

Men nu är det hög tid för mig att hitta till sängen. Snart i alla fall, jag har lite som måste fixas inför morgondagen men sen är det sömn som gäller. Jag tog en halvtimme på soffan tidigare ikväll och det hjälpte till så att jag inte somnade med pannan i boken ikväll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.