On a roll

Det var lite ovant att inte ha några elever. Det var ganska tyst i verkstan och det som brukar vara en ganska hektisk dag blev en ganska lugn dag men ändå försvann den fortare än jag hade önskat. Jag fick inte riktigt det gjort som jag hade hoppats på. Men nya tag i morgon.

När jag kom hem så landade jag på sängen. Jag skulle bara ligga där en stund. En halvtimme eller så. Men det blev lite längre. Inte så att jag somnade men jag låg där och vilade och hade det bra helt enkelt. Men det var ju inte riktigt så jag hade planerat det. Jag skulle ju plugga. Men jag tänkte att det är ju ganska lugnt för det ska ju inte vara inne förrän på söndag.

När jag väl hade ordnat middag och annat så kom jag mig för att sätta mig med skolarbetet. Och det är lustigt men ibland kommer man in i ett fokus som gör att man bara kör. Så nu har jag löst uppgiften. Jag hade en halv sida text från början. Av det har jag använt ett stycke och sen har jag hittat nytt i böckerna och på så vis har jag helt plötsligt en och en halv sida och plötsligt känner man sig färdig med uppgiften. Om jag bara kunde skriva ner vad det var som gjorde att jag kom in i det fokuset så skulle jag aldrig mer behöva ha problem med studierna. Det var nästan så att jag glömde ringa och gratulera min mamma som fyller 70 år idag. I och för sig ska jag hem och fira henne, och pappa som fyllde år för några veckor sedan, på lördag. Men det är i dag som hon fyller och det höll jag på att glömma.

Nej jag ska inte skicka in den där uppgiften än. Jag är sugen på det men jag ska sätta mig ner och läsa genom den ett par gånger innan det är dags att skicka in den så jag vet att jag har fått ut det jag vill på pappret. Men det gör jag tidigast i morgon. Nu ska jag sätta mig med en liten whiskey och fira att jag löst ännu en uppgift och medan jag läser vidare i 1984 ska jag fundera lite på vad jag ska prata med min VFU-lärare om i morgon. Men det kan nog bli lite om det jag har skrivit idag. Även om det var ganska mycket det vi pratade om förra veckan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.