Ordning och reda

Den här förkylningen får gärna lämna mig nu. Det känns som att jag kan det här nu. Det är inte riktigt så att jag kan stanna hemma heller. Det är veckan då jag ska genomföra mina utvecklingssamtal. Som tur är så har jag spridit dem över tre dagar och då blir det lite mindre jobbigt än att ha en dag helt koncentrerad med just det. Man brukar vara ganska mör efter en sådan dag. Men jag hade gärna haft enbart vanliga lektioner för då kunde jag ju styrt det mot lite mindre krävande uppgifter men sån tur har jag inte just nu.

Jag stannade till för att köpa lite skivor efter jobbet idag och jag insåg att det var ganska utrensat där nu, jag måste hitta ett nytt ställe för billig och trivsam vinyl. Även en sådan vinylåder måste vilas ibland tydligen. Men när jag stod i kö för att betala de skivor jag faktiskt hittade så tittade jag på lite böcker. Och där kan jag kanske ha hittat guld. Mitt framför ögonen låg den vita bok som ni ser ovan. Konsten att städa. Bara den där lilla blänkaren i hörnet om att det handlar om en Japansk sensation som sålt över 2 miljoner exemplar borgar ju för att nu kommer bjovel att få ett städat och ordningsamt hem. Och ett förenklat liv till på köpet.

Jag har tittat lite på den här boken och insett att vissa saker känns lite främmande redan från start.

”Om du inte får ökad puls när du tar i en sak som du har sparat – släng den.”

Alltså vad är det för råd. Jag har snart två hyllmeter med kurslitteratur som skulle flyga all världens väg om jag gick efter det citatet. Och potatisstöten, inte ger den mig någon pulshöjning direkt men jag använder den väldigt ofta och jag skulle definitivt inte vilja vara utan den. Hade det citatet stått på utsidan hade jag lämnat boken därhän. Det tror jag de som formgivit omslaget vet. Sneaky bastards. Men jag ska ge den en chans. Jag gissar att det handlar om ett LEAN-tänk och då kan det vara intressant ur ett rent jobbmässigt synsätt då det är något vi lär ut på skolan. Vi får se. Rapporter lär följa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.