Orka

Jag tog en sovmorgon idag. Klockan var sent innan jag kom i säng, det är nackdelen med att sova under dagen, så jag ställde larmet senare. När jag sen vaknade till så låg jag kvar en timme till. Det fanns ingen ork att gå upp, ingen motivation. Till slut var jag tvungen att lämna sängen och gå på toa. Jag gjorde en grötfrukost och tog det allmänt lugnt. Tanken var att jag skulle plugga idag, men min kropp ville inte det. Kroppen säger att den vill sova. Men jag satte mig och läste en timme i alla fall. Det kändes bra på sitt sätt även om jag bara ville kasta boken i golvet.

Solen tittade fram idag och efter lunch så tänkte jag att det kunde vara bra med en promenad. Då hade jag hunnit skriva ett brev och julkorten låg skrivna på bordet. Några frimärken hade jag liggande så jag tog med mig det jag kunde skicka och gick bort till Eurostop för att köpa frimärken och ta en fika. Jag fantiserade om att sätta mig i bilen men med tanke på att toppackningen troligen är kass så kommer jag inte köra med den mer än absolut nödvändigt innan någon kunnig har tittat på den.

Givetvis var det fullt med folk på Eurostop. Sådär julhandel fullt. Inget alls avstressande och Espresso House var fullt så jag fick gå hem och dricka kaffe. Det gjorde i och för sig att det blev bra mycket billigare men samtidigt hade det varit skönt att sitta där och titta på människorna som passerar.

En vecka kvar nu. Kan inte minnas att jag var så här trött till förra julen men som en vän påpekade så pluggar jag nu också. Kanske är det så, det är två grejer som ska in strax efter nyår. Det ena ett ganska stort grupparbete och ett arbete där jag måste läsa genom ett par böcker för att sen skriva ett par sidor. Om jag bara läser några sidor om dagen fixar jag det lätt. Men just nu känns det som att jag väntar på att det ska bli lov och att jag ska ta tag i det då. Jag är inte så säker på att det blir så. Med tanke på hur min ork är så kan det nog bli så att jag åker på en rejäl förkylning eller liknande när ledigheten kommer. Det har hänt förr.

En kommentar till “Orka”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.