Överkörd

Det är lite så jag känner mig efter en hel dag med föreläsningar. Jag tycker lite synd om de som hade de två sista eftersom det nog inte bara var jag som satt och gäspade i bänken. Inte för att det var ointressant men har man suttit och lyssnat sen 08.30 och klockan blrjar närma sig 15.00 så är man inte pigg. Men nya tag i morgon. 

Sen när man tagit sig genom den sista föreläsningen så gick jag ut till den översnöade och igenfrusna bilen och visste att jag hade en lektionsplanering som väntade. Det var inte så att jag jublade och en liten del av mig fantiserade om att skjuta upp det till i morgon när jag kommer hem. Det var så lockande, men som en kollega sa så skulle jag nog inte vara piggare i morgon när jag har kört i knappt två timmar och dessutom varit och lämnat hyrbilen. Även om vi slutar strax efter 15.00 i morgon så kommer jag nog vara allt annat än pigg. 

  
Det var med andra ord bara att sätta sig vi skrivbordet och läsa på lite när jag gått förbi de där tre snedhängande tavlorna i hotell korridoren. Det gick tömligen snabbt, jag hade en liten skiss och det var bara att bygga på det. 

Jag såg de där tavlorna när jag kom igår, på håll tänkte jag att det kunde jag rätta till åt dem. Men så kom jagnärmare och insåg att den ena tavlan är ju betydligt större än de andra två. Det fick alltså bero och jag gick till rummet. På morgonen kom en snilleblixt, om jag hänger om dem så den stora hänger i mitten kan det ju bli snyggt. När jag gick till frukosten grusades den planen. Det är så att alla tre tavlorna är i olika storlek, plus att de verkar hänga någorlunda lika högt i underkant. Det skulle med andra ord bli svårt att få till någon snygg symetri i det hela, så jag har inte rört dem, de hänger precis lika snett i dag som de kommer göra i morgon när jag checkar ut. Däremot funderar jag på att hitta ett annat boende till nästa gång jag ska hit. Kan ju inte bli irriterad varenda gång jag ska gå till eller från rummet. 

Tänkte jag skulle lura mig själv och slippa se det när jag skulle äta, Bishops arms somär restaurangen i huset har separat trappa för hotellgäster som är belägen mellan tavlorna och mitt rum. Jag gled ner där och åt sen var det bara att trampa trapporna upp igen. När jag kom till dörren var det däremot stopp. Kortet funkade inte i dörren. Med andra ord fick jag gå till receptionen. Vad passerade jag då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.