Överraskning

Jag satt i förmiddags och tittade på pennor på Tradera. Jag har redan hittat ett par som jag säkert kommer att få anledning att återkomma till längre fram. Men min mor såg vad jag gjorde och gick iväg och hämtade ett par pennor. En var en penna i vad som först såg ut att vara någon form av benmaterial, men som senare visade sig vara plast, formad som någon herre. Kanske Napoleon eller Lord Nelson, vad vet jag.

image

 

Men den penna som verkligen drog mina ögon till sig var en penna i svart plast med guldliknande detaljer. När jag tog av korken så visade det sig vara en reservoarpenna. Spetsen såg välbehållen ut och när jag satte pennan mot papper så fanns där lite rester av svart bläck.

image

På spetsen stod det Iridiumpoint Germany. Det gav ju inte något som helst förslag till vad det var för en penna. Den ser ut som en kopia av en Montblanc eller liknande. Det finns ju en hel del sådana där. Så jag plockade isär den och spolade den under vatten. Den verkade ha legat ett tag för det tog ett bra tag innan det verkade som att den var ren. Då stoppade jag ner den i ett glas med vatten så gav den ifrån sig ännu mer bläck. När den legat en stund tig jag upp den och plockade ur spetsen helt och spolade rent alla delarna.

Sen var det bara att ge sig av in till stan för att jaga ifatt på bläck till den. Akademibokhandeln hade korta standard patroner med Köningsblau från Pelikan. De passade bra i pennan och nu skriver den som en dans. Även den där ”ben”pennan fick jag liv i med hjälp av lite vatten. Men det är reservoarpennan jag har använt nu ikväll när jag har pluggat. En mycket trevlig överraskning.

En kommentar till “Överraskning”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.