Paul Bogush Jr.

Paul Bogush Jr – Expect to hear from me again

Det här blir en lite annorlunda Loppisvinyl. När jag såg den här skivan så tänkte jag att här måste det finnas en bra historia. Men när jag började leta så fanns det inte så mycket att läsa om den här mannen. Skivan finns på Spotify men den har mindre än 1000 lyssningar och inte heller där finns någon information. Jag hittade en sida om just skivbolaget Private Stock där skivan en gång gavs ut och till och med där finns frågan om någon har hört något från Paul på sistone. Men jag hittade ett par facebook sidor med hans namn och tänkte jag kan ju i alla fall slänga iväg ett meddelande och se om jag får napp. Kanske sitter Paul Bogush därute och vill svara på några frågor från en bloggare från Sverige.

Men så tänkte jag att tänk om jag då får kontakt, vad ställer jag för frågor då? Var blev du av känns ju som en ganska uppenbar fråga men också en sådan som han säkert har fått ett antal gånger. Så jag bestämde mig för att lyssna genom skivan och kanske hitta något därifrån att fråga om. Så jag åkte och satte mig på Espresso House och började lyssna. Även om det är ett vinylinlägg det här så är Spotify bra när man ska djuplyssna på det viset. Så jag satte mig där, drack kaffe, lyssnade och skrev. Det här är vad jag kom fram till.

Skivan är från 1977 och det är ganska typsikt sound som kommer mot en. Det är en del Cat Stevens och Elton John influenser. Det är ett album som det nog kom tretton på dussinet under den tiden. Men det är samtidigt något eget i en singer songwritertradition. Det blev ganska tydligt att det fanns ett tema för albumet och det är att göra vad man drömmer om trots att alla säger att man inte kan. Och det är någonstans i låten som också fått ge namn åt skivan (och som har ett härligt riff i början) som jag inser att kanske har jag tolkat titeln fel. Det handlar kanske inte om att han ska bli en artist som kommer ge ut massor av skivor. Det handlar om en man som hade en dröm men som blev ratad och bestämde sig för att visa sina belackare att han klarar av det han vill göra.

Något som han också gjorde i och med att det blev en skiva av det han hade satt sig för. Det är det jag ska fråga honom om jag får tag på honom. För just nu är det så att jag väntar svar. De där sidorna på Facebook är ju inte startade av honom personligen och även om det var någon i ett kommentarsfält som växt upp med honom så misstänkter jag att att jag inte kommer få något svar på mina meddelanden. Men jag har fått en skiva med ett tydligt budskap och ett fantastiskt omslag. Jag blir glad bara jag ser det, speciellt nu när jag vet vad budskapet är.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.