Paul Young

2016-06-01 17.08.51

Paul Young – From time to time (The singels collection)

Egentligen är jag inte speciellt förtjust i Paul Young men under en tid i livet så var han omåttligt populär. Inte helt och hållet på grund av låten Senza una donna men nästan. Ändå är det här en skiva jag plockar hem och jag kan säga att jag kan en hel del av texterna fortfarande.

Jag vet att jag tidigare har berört min ungdom när jag delade ut reklam med en freestyle som bästa sällskap. Det var inte bara då den var med. Den var med i stort sett alltid. Jag hade alltid någon typ av musik i öronen. Med tanke på när den här skivan släpptes (1990) och att jag antagligen fått händerna på kassetten, japp jag ägde originalkassetten, något år senare så kan jag säga att mitt minne är rätt. För jag minns tidiga bussresor till det som numer heter Willys, jag är inte så säker på att det hette så då, men där kan jag ha fel. Det är på den tiden när man hade praktik i högstadiet och jag satt på stadsbussen ut till Långebro i Kristianstad för att praktisera. Jag tror jag var där en vecka, jag lyckades stapla ketchupen fel så en stapel föll rakt ut i gången. Tack och lov var det plastflaskor så de gick inte sönder.

Men där sitter jag på bussen, det är kallt och jag minns att jag lyssnade på Love of the common people, en låt som jag tycker är en av hans bästa än idag. Visst, balladerna är ju det han är känd för, med ovan nämnda duett, Every time you go away och Wherever I lay my hat (that’s my home) så finns det ju massor att fylla skivan med.

Men där sitter jag i den kalla morgonen och ser på staden som jag senare ska komma att bo i under några år. Jag spolade tillbaka den där låten många gånger, det var innan man hade fancy fjärrkontroll på sladden där man kunde välja att spola tillbaka en låt. Ibland var det ett evigt letande tills man hittade rätt.

Så där satt jag och lyssnade på Paul Young, utan att egentligen gilla honom, medan jag åkte genom stan. Ibland gör man underliga val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.