Plötsligt händer det

Jag letade högt och lågt men jag hittade inte det jag sökte. Det spelade ingen roll var jag sökte det fanns ingen pipett eller liknande pryl att köpa. Så jag gick in på apoteket på Maxi och tittade där. Revaxör brukade ju komma med en sån där gummiboll med lång pip. Det skulle funka. Men det har gått framåt med tekniken och det säljs nu i sprayform. Men däremot hittade jag en nässkölj-spruta. Tydligen bra för allergiker och när jag såg den tänkte jag att den kan nog funka. Bara det att den var alldeles för stor.

Lamy Vista

Men då kom det fram en räddande ängel. Hon frågade om jag behövde hjälp och för en bråkdel av en sekund så tänkte jag att jag tar den där nässprutan och så är det bra med det, ingen anledning att förklara vad jag är ute efter. Men jag valde den andra vägen och presenterade mitt ärende. Jo det är så att jag ska suga upp bläck ur en bläckflaska och sen spruta in det i en penna, denna skulle funka men den är lite stor. Sa jag och tänkte att nu kommer hon bara skaka på huvudet och tänka vad är det här för idiot. Istället såg hon fundersam ut och sa, Allt vi har utöver den är ju en doseringsspruta för medicin. Men den tar ju bara 5 milliliter. Sen gick hon bakom disken och plockade fram en alldeles lagom spruta och visade.

Sen kom ju nästa problem, det är ju inget de saluför normalt sett så det fanns inget pris för den. Efter en stunds funderande så slog hon in 12 kr för den. Jag fick precis det jag ville ha till ett bra mycket lägre pris än vad jag hade ens hoppats på och kunde fortsätta genom butiken och gå hem med spruta och min nya penna.

Resultatet ser ni ju ovan. Det är lite bökigt och jag kan ärligt säga att jag inte är helt hundra på att det här håller än så länge men det ser ju förbannat bra ut. Tyvärr så får man ju köpa två olika Lamy Vista, en reservoarpenna och en rollerball. Sen får man byta bakänden på pennorna och samtidigt också limma igen ett par hål i bakkanten på pennkroppen för att den inte ska läcka. Sen är det bara att dra upp bläck och fylla på.

Eller bara och bara. Med den där sprutan så kom en gummitratt som passar i olika stora flaskhål. När jag satte den i bläckflaskan så skvätte bläcket. Det mesta hamnade på skrivbordet och mina händer men det må ju vara hänt tänkte jag. Men när jag skulle ta ur sprutan så blev det vakuum och denna gången skvätte det mer. Jag kände att jag fick droppar i ansiktet och när jag gick till toa såg jag att det hade landat droppar på golvet bakom mig. Men jag blev hyfsat ren och pennan fylldes. Med lite armaturfett på gängorna ska det hålla tätt även där. Det är lite så att man måste kolla hela tiden så det inte läcker. För det kan ju få lite jobbiga konsekvenser. Normalt sätter man ju i en bläckpatron och den innehåller kanske 1 milliliter bläck. Nu är det fem gånger så mycket bläck i pennan. Det kan bli väldigt mycket som blir färgat av det. Än så länge håller det.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.