Plura och jag

Det har varit ett härligt vårväder idag. Det har gjort att jag varit ute en stor del av dagen. Det har helt enkelt blivit en dag med Turf. Det var tydligen dags för ny omgång idag så alla zoner var neutrala. Så jag gav mig ut och tog en del zoner innan jag styrde ut mot piren. Sen började jag gå. Det var bara en bit man kunde ta sig med bil. Resten blev till fots men vädret var bra, solen sken och vindarna var måttliga. Plötsligt står jag där, uppe på piren, med vatten på båda sidor om mig. Bara en smal remsa stenblock att följa. Då funderade jag på vad jag höll på med. När jag tog nästa steg kände jag hur stenblocket jag lämnade skiftade vikt och höll på att välta över. Men jag hade målet i sikte och det var för sent att vända om.

2016-05-01 13.34.47

Sen var jag där. När jag stod och tittade på vattnet som var runt om mig så kom jag att tänka på Eldkvarns Blues för Bodil Malmsten. Där Plura sjunger att han är på fingertoppen av handen. Det var precis det jag var just då. Det var en ganska skön känsla att vara så långt bort man kan från stan. Samtidigt var det skrämmande när man såg tillbaka på vad jag ännu hade framför mig. Det var ju en sak att ta sig ut. Nu skulle jag tillbaka igen. Dessutom skulle jag klättra ner från piren, jag ville inte gå uppe på den hela vägen in. Där var möjlighet att gå nere på läsidan nästan ända ut men på slutet var man tvungen att klättra upp. Upp är ju en sak, ner är en helt annan historia. Men det gick bra.

När jag väl kommit hem så hade ju någon varit och plockat zoner på ”mitt” område. Så jag gick ut en runda på en dryg timme. En timme till alltså. Bara den där på piren tog en timme att plocka. Så jag kan nog säga att jag har fått dagens motion i alla fall. Förhoppningsvis kommer jag sova gott. I morgon bär det av till Växjö för att studera lite. Antagligen kommer jag försöka plocka ett par zoner även där.

Nu går snart solen ner här utanför balkongen. Det har varit en härligt varm vårdag och jag har balkongdörren öppen. Det är saker som får mig att slappna av och må bra. Jag borde fokusera på studierna men jag vet inte, det mesta kan jag redan och det är efter lunch som vi ska redovisa så jag har tid på mig. Detta är nog en kväll för att njuta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.