Positiv överraskning

Snön som föll i morse kändes helt okej. Jag kom inte ens halvvägs till jobbet innan gatlycktorna slocknade trots att det var molnigt ute. Jag gick där med det sista avsnittet av Lundellbunkern i öronen. Jag hann fram till jobbet innan det var över så jag fick lyssna klart på det på vägen hem. Det slog mig då att jag inte såg fram emot den liveavslutning som skulle ske under kvällen. Det kändes passande med den där ångestmusiken som tonade ut och så inget mer. Dörren slog igen och allt försvann som om det aldrig funnits. Därför gillar jag tanken på att avsnitten försvinner om en vecka. Var man inte med så missade man det. Eller om det bara var en dröm.


Men på jobbet väntade Lika-olika dagen. En dag med workshops och en föreställning om likabehandling och normer. Det blev en dag med många intryck, eftertanke och skratt. Det var väl inte vad jag hade förväntat mig men jag är positivt överraskad. Men i morgon är det tillbaka till verkligheten och verkstan som gäller. Det kan vara trevligt med avbrott ibland men samtidigt är det ju timmar som försvinner.

När jag gick hem gick jag inom Myrorna som jag upptäckte hade sänkt pris på sina skivor så jag plockade till mig lite vildare urval än vad jag brukar när jag är där. När skivorna kostar 20kr känns det som att man vill vara lite mer restriktiv i sina val. Nu med ett pris på en femma kunde man ju chansa hej vilt.

Det går framåt med studierna. Jag har skrivit en sida nu på en uppgift som ska vara ungefär två sidor. Nu gäller det bara att få med alla frågeställningar och koppla det till litteraturen. Så i morgon ska jag börja säkra av så att jag har fyllt litteraturdelen så jag inte missar det. Sen ska jag börja finslipa på det så det hänger ihop. Det kan vara nog så klurigt. Det känns som jag under tiden jag läser och skriver hamnar lite ur kurs och då måste jag försöka styra tillbaka för att hålla mig till uppgiften och inte följa de intressanta sidospår jag hittar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.