Promises

Promises

Promises

I en skiva jag inte kunde gå förbi kändes det som. Det känns så arrangerat och nästan som tre personer som man bara hittat någonstans som får posera för ett albumomslag. Men så är det den där stickern i hörnan. Kända från TV:s Häftig Fredag. Då måste det ju vara bra.

Första spåret är en helt klart något som slår emot mig, det var inte alls vad jag väntade mig från omslaget. Det är ett rockigt sound, lite åt Cheap trick hållet. Men det är lite mer strömlinjeformat. Lite mer musikal än rock. Men det är inte dåligt. Bara annorlunda. Det är en skiva från 1978 så det är klart att det inte känns som det fräschaste som jag hittat. Men vad är det då för ett band egentligen?

Det är enligt Wikipedia ett band från Kanada som är bildat i Kalifornien. Bandet består av de tre syskonen Leslie, Jed och Benny Knauer. Tyskättlingar och under 60-talet flyttade familjen från Kanada till Kalifornien.

När andra sidan drar igång är det helt klart mycket tydliga discoreferenser. Vilket gör att skivan får en ganska spretig framtoning. Det är första låten Baby it’s you som gjort att de fått en sticker i hörnan på skivan. Det känns så i alla fall för när disco-tonerna tar över så är det inte lika trevligt.

När deras andra singel inte gick lika bra ville Leslie ändra gruppens framtoning till mer punkig. Det var inte de andra medlemmarna med på så gruppen splittrades till slut. Men Leslie fick  sin vilja genom trots allt, för numer är hon sångerska och gitarrist i bandet Kanary. Men det har nästan gått internet förbi. Jag hittade bandets hemsida, eller resterna av den. Den verkar inte ha blivit uppdaterad sen 2006.

Men Leslies röst har inte gått förbi. Under 2010 blev hon utsedd till 38:e bästa rock sångare någonsin. Det är kanske inte något man hör på den här plattan dock. Men visst finns där något på denna spretiga platta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.