Regnet mot rutan

Sitter på hotellet i Kalmar. När jag hörde att åskan gick så satte jag mig i den lilla verandan. Här sitter jag nu medan regnet slår mot rutan, nersjunken i läderfåtöljen och dricker lite starkt.

img_9017

Slottshotellet är ett trevligt litet hotell. Inte speciellt dyrt och inte speciellt märkvärdigt. Men med charm. Rummen inne på hotellet har kristallkronor och äkta mattor. Möbleringen går i gammal stil och i korridorerna står det rustningar. Men mest av allt gillar jag nog taket här på verandan som jag kallar det.

img_9018

Sådana tak ser man inte så ofta. Regnet har avtagit igen. Det var passande annars att sitta här med en öl och en whisky medan hösten verkligen knackar på utanför. Här inne i den mörka murriga värmen, där jag hör tvn i andra rummet svagt och någon som pratar franska.

På något sätt finner jag lugn här ändå. Trots att själen är orolig och vill hitta på något så stillar den sig. Om än motvilligt. Det är en lustig känsla att när jag vill prata med någon, festa eller bara ha kul, sitta här smutta lite på drickat och vara till freds. I alla fall är det vad jag är. Än så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.