Rensning

Jag somnade igår, efter att ha varit uppe och tvättat ur ögonen med vatten och tagit en allergitablett så lugnade allt sig. Jag sov gott. Men innan jag somnade så gick hjärnan igång och ville fundera ut hur jag ska möblera den här lägenheten nu när jag ska ha säng i stället för bäddsoffa. Resultatet som gäller just nu är ingen soffa. Två fåtöljer av något slag, gärna någon lite fällbar variant som jag kan gubbsova i lite då och då när jag behöver det. 

Problemet är ju att jag inte vill vänta. Det jag har i huvudet vill jag se i verkligheten. Nu! Vänta är dumt för då kan jag hinna ångra mig. Så i helgen är tanken på att soffan ska slaktas och skickas ut. Allt för att jag ska sättas i rätt stämning. Jag inser att jag har inte råd att skaffa två nya fåtöljer och jag har redan en så den får duga så länge, sen får det bli second hand. Fan har råd att köpa nytt hela tiden. Men det kan bli bra, en annan matta också. Lite murrigt och kalt på samma gång. Måste rensa upp i hyllorna med. För mycket saker som bara flyter runt. En del som inte hittat någon ny plats sen köksrenoveringen. 

Får jag bort soffan kanske jag får plats med en hylla till. Med den takten jag köper skivor behövs det snart. Men en rensning av grejer kan nog trolla fram en eller annan hyllmeter. Måste skaffa förvaringslådor och jag måste göra mig av med en massa saker som bara skräpar. Det känns nästan som att jag vill vårstäda. Rensa ut och hitta ny energi. Kanske är det så det är, jag ska förändra något för att få ny energi. 

Jag har börjat komma igång så smått med läsandet till studierna igen. Men idag slogs jag av en ganska skrämmande känsla. Det känns som om jag har missat något datum. Det känns som att jag borde ha mer att göra, att jag inte borde ha så bra koll på läget. Det är en jobbig känsla. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.